Mijn oog kwam gisteren in contact met een leuk bericht op Facebook! Dutch Comic Con 2016 werd aangekondigd, voor 26 en 27 maart volgend jaar, niet heel veel later was het bericht ook alweer verdwenen. Wat de reden hierachter is, geen idee, maar het is wel duidelijk dat er achter de schermen gewerkt word aan een nieuwe opzet voor 2016.

img_dcc2016_aankondiging

De organisatie krijgt na het plaatsen van het bericht weer veel gedoe over zich heen. Het bericht dat is geplaatst op Facebook en bevat jammerlijk een aantal spelfouten waar veel mensen over vallen. Uiteindelijk is het bericht verwijderd en blijft de vraag: waar is het bericht gebleven? En is er een nieuwe Dutch Comic Con op komst in 2016?

Omdat je op Facebook op verschillende groepen kan abonneren kwam ik vandaag een bericht tegen waarin gevraagd werd aan cosplayers of ze nog tips hebben voor een nieuwe DCC. Er werd veel gefocust op andere dingen waardoor er te weinig aandacht was voor de vele cosplayers en dat ze zich hier nu meer op willen focussen. Wat dit allemaal zal brengen zal de komende maanden vast duidelijkheid geven.

Dat de organisatie een bericht plaatst met best wat spelfouten is niet heel netjes, maar het gaat om de boodschap natuurlijk. De organisatie van de Dutch Comic Con heeft veel commentaar over zich heen gekregen, er gingen dingen mis, gasten die zouden komen die niet kwamen. Denk even na, zouden andere evenementen niet ook dingen hebben die mis zijn gegaan? Bij de Dutch Comic Con is alles onder een vergrootglas gelegd en wees eerlijk, als je er bent geweest heb je het naar je zin gehad. Ik heb alleen maar positieve reacties gezien met wat tips om aan te werken voor een volgende editie.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

2 Comments on “Dutch Comic Con 2016 aangekondigd?!”

  1. Misschien dat mensen zo negatief zijn, omdat Ivan Lok een oplichter is? Dat hij over een aantal zaken gewoon gelogen heeft, zoals het feit dat hij samen zou werken met NYCC (wat dus niet waar is)? Misschien dat mensen geïrriteerd zijn over het feit dat DCC over andere mensen heen walst, dat ze doen alsof ze zo geweldig zijn, en daarbij even vergeten dat er al jarenlang andere evenementen plaatsvinden in Nederland die net zo tof zijn (Elfia, Animecon, etc.)?
    Misschien zijn mensen wel boos over het feit dat er gewoon niet netjes om is gegaan met o.a. de gasten en de mensen die meededen aan de cosplaywedstrijd? Of ze zijn boos omdat kritiek vaak gewoon verwijderd werd van de FB-pagina, of dat mensen helemaal geen antwoord krijgen op vragen via de mail of andere media? Of dat iemand die zegt van de organisatie te zijn eigenlijk heel negatief was over één van de gasten (Gatt) en zei dat hij in feite een zeikerd was?
    Of wat te denken van het feit dat de profielen van zowel Ivan Lok als Romy Overdorp van Facebook verdwenen zijn? Dat klanten van Comic Toys nog steeds wachten op hun geld en dat er al aardig wat aangiftes lopen? Dat er steeds meer geruchten komen dat Ivan en Romy er gewoon vandoor zijn, in de VS een winkel willen beginnen, dat het ze niks kan schelen dat mensen boos zijn, of teleurgesteld?
    Misschien dat dat ten grondslag ligt aan alle negativiteit? Die overigens al maanden van tevoren begon en die iedereen met een beetje moeite had kunnen vinden op internet?

  2. Precies wat Alistair zegt. Als je de boel oplicht in zo wel binnen- als buitenland. Betaalde spullen niet uitlevert. De acteurs en professionele cosplayers niet betaald. Teamleden, nadat ze werk voor de organisatie hebben verricht er uit gooit (en je ook die dus niet betaald). Niet reageerd op mail en andere berichten. En zo zijn er nog tal van andere zaken waardoor men negatief is.

    Dat “het is de eerste keer” excuus gaat er niet in. Met roepen dat alle andere beurzen in Europa eigenlijk niet veel voorstellen en dat je wel even laat zien hoe het moet creër je zelf al op voorhand een verwachtingspatroon waar je niet aan kan voldoen. Naast het feit dat het nogal arrogant is. Dit bewijst Ivan Lok ook zelf even door op een post met (naar mijn mening terechte en opbouwend bedoelde kritiek) een foto met opgestoken middelvinger te plaatsen.

    En, hoe bont moet je gemaakt hebben als je bodyguards nodig hebt om boze klanten van je af te houden/ Dan is er wel meer aan de hand dat een niet geleverd beeldje.

    De meeste bezoekers hebben hier echter geen weet van en/of interesseert het ook niet. De toeleveranciers, acteurs, professionele cosplayers en standhouders wel.
    Dit hele verhaal krijgt nog wel een staartje.
    In de VS iets beginnen? Daar is ook al iemand die een behoorlijke appel met hem te schillen heeft. Het net zal zich sluiten.

    Een grote Con in NL? Ja graag. Maar ik denk niet dat die dan nog dor de heer Lok gerund gaat worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.