Vechten met monsters die zo uit een Tim Burton’s Alice in Wonderland wereld kunnen komen. Dat heb ik de afgelopen tijd mogen beleven op mijn iPad met de app Fearless Fantasy.

Fearless Fantasy is een turn-based RPG waarbij je van gevecht naar gevecht wandelt. Ondertussen krijg je een verhaal over een meisje die het meest verschrikkelijke huwelijk heeft. Ze vind een jager die haar wilt redden van dat huwelijk. Tijdens deze missie komen ze de meest rare wezens ooit tegen. Bloemen die er niet al te rooskleurig uit zien en een gestreept gezicht in een gezicht in een gezicht, volg je me nog, met vleugels. Precies zoals ik eerder al zei het is een soort Alice in Wonderland wereld waar je in rond vecht.

img_fearless_fantasy_01

Het meisje is gelukkig niet helemaal hulpeloos en heeft naast helende krachten genoeg ervaring met een boog om de monsters die ze samen tegen komen te verslaan. De jager heeft vooral zijn zwaard als favoriete wapen en weet met allerlei ingewikkelde combo’s zijn vijanden te overrompelen. Onderweg halen ze ook nog even een vriend van de jager op die het liefst de monsters met een bijl kopjes kleiner maakt.

De gevechten duren best lang voor een app game, dus mocht je de iPad op je kleinste kamertje hebben liggen wees gewaarschuwd voor langere sessies. Gemiddeld ben je zo’n 20 tot 30 minuten bezig met het verslaan van de verschillende monsters. De monsters komen soms alleen maar het blijkt vaak zo dat het kuddedieren zijn die vriendschap en herkenning vinden in elkaars rariteit. Dat zorgt er wel voor dat je soms best flink aan de slag moet met combinatie aanvallen, die je door middel van vegende en tikkende vingerbewegingen op je iPad maakt, om de monsters te verslaan. De gevechten zijn niet alleenstaand, vaak moet je een drie tot viertal gevechten aangaan voordat je weer verder mag lopen.

img_fearless_fantasy_03

Na ieder gevecht krijgen je dame in nood, jager en vriend punten om te spenderen. Dit is overzichtelijk opgezet zodat je meteen kan zien waarin je wilt groeien. Naast punten blijkt dat de monsters ook zakjes met goud bij zich dragen aangezien je goudstukken ook vermeerderd na iedere gewonnen strijd. Met dat goud kan je betere wapens kopen en ook leuke accessoires die je extra kracht of uithoudingsvermogen geven. Zo groei je langzaam maar zeker tot een goed team die de hoofdmissie vol vertrouwen tegemoet gaan.

img_fearless_fantasy_02

Heel eerlijk gezegd heb ik vrij weinig geduld voor dit soort turn-based RPG games en leg ze vrij snel aan de kant. Toch wist de tekenstijl tijdens de gevechten te boeien. Al moet ik zeggen dat de getekende tussenfilmpjes minder aantrekkelijk zijn en eerder aanvoelen als gekrabbel die je terug kan vinden in schriftjes van de middelbare grafisch lyceum scholier. Dat stuk hadden ze van mij echt beter kunnen doen gezien de uitgewerkte versies er wel uitnodigend uit zien. De gevechten zijn leuk om te doen al mag het van mij wel korter duren dan die gemiddelde dertig minuten. Over het algemeen gezien een leuke game om wat RPG actie op je iPad te beleven.

Fearless Fantasy kan je via deze link verkrijgen voor €3,99 op je iPad en is ook verkrijgbaar op Steam via deze link voor €6,99 en verschijnt binnenkort ook voor Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.