Blizzard heeft zojuist 100,000 spelers verbannen uit de MMORPG World of Warcraft. Dit is bekend gemaakt tijdens een in-game chat tussen een speler en een Game Master van Blizzard. Wat is de reden? Deze spelers maakte gebruik van zogenaamde bots die voor hun de game speelde. Deze spelers worden voor 6 maanden verbannen van de servers van World of Warcraft. De Battlegrounds en de player-versus-player mode hebben het meest geleden onder de overvloed van deze bots.

Een bot is een soort software dat bepaalde processen binnen een game automatisch voor je uitvoert. Een van de bekendste redenen om en bot te gebruiken is omdat je niet wil grinden. Grinden houdt in dat je constant dezelfde actie onderneemt omdat je bijvoorbeeld een grote hoeveelheid van een bepaalde item nodig hebt om verder te komen in de game. Door een bot voor jou te laten grinden hoef je geen tijd te besteden aan een proces wat soms nogal saai is, maar wel een onderdeel is van dit spel.

Op de dailydot waar dit nieuws werd gepubliceerd is er een video geplaatst van een WoW speler op de battlegrounds. Deze video laat heel goed zien wat het probleem is met bots. Het hele idee van een player-versus-player mode is tenslotte dat je tegen een andere speler vecht en niet tegen een bot.

Mocht je het Engelse artikel willen lezen dan kun je dat hier vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.