Het is weer Koningsdag en terwijl de meeste mensen de markt over struinen in hun oranje kleding gaan wij als gamers vaak op zoek naar tweedehands games en goodies. Om in het thema van Koningsdag te blijven gaan we thuis gewoon door met feesten en pakken we de leukste games met koningen en koninkrijken erbij!

10. King’s Quest
Echte klassiekers: de games van King’s Quest. We volgden de ridder Sir Graham sinds 1984 in zijn avonturen naar de kroon en zijn vele jaren dat hij regeert als koning en vele avonturen meemaakt. De klassiekers zijn tegenwoordig vaak als bundel te koop, maar misschien hebben sommigen van ons de originele versies nog in de kast?

img_koningen_top_10_kings_quest

9. Royal Envoy
Wie wil er nou niet een beetje knutselen aan je eigen koninkrijk? Het is alleen niet altijd even leuk om koning te zijn als anderen de troon op willen eisen en de bevolking jou de schuld geeft van alle verwoestingen in het koninkrijk. Begeef je als campagneleider en herstel het koninkrijk voor de koning. Lees in deze Casual Friday alles over Royal Envoy.

img_royal_envoy

8. Little King’s Story
Als klein kind een kroon vinden en mogen regeren, hebben we dat niet allemaal eens gedroomd? Deze kleine jongen vind een bijzondere kroon waarmee hij mensen zijn orders kan laten volgen. Lekker regeren over je eigen dorpje en deze uitbreiden terwijl je je onderdanen gelukkig probeert te maken. Klinkt als een leuk eind van je Koningsdag feest, toch?

img_koningen_top_10_little_kings_story

7. Game of Thrones – A Telltale Games Series
Nergens zijn zoveel koningen te vinden als in de populaire serie Game of Thrones. Hoewel niet voor alle leeftijden, heeft deze serie zeker zijn charmes. Zolang onze Koning Willem-Alexander niet met onthoofdingen begint blijft het een leuke feestdag. Ben je wel toe aan wat actie en bloed, dan kan je altijd Game of Thrones – A Telltale Games Series beginnen.

img_koningen_top_10_game_of_thrones

6. King Arthur’s Gold
De pixel-achtige game King Arthur’s Gold geeft je volledige vrijheid om zelf te kiezen hoe je wilt vechten. Je kunt als je eigen constructies bouwen, meedoen aan zwaardgevechten en jezelf katapulteren met een middeleeuwse katapult. Helemaal in de middeleeuwse setting dus! Leuke activiteit misschien voor Koningsdag volgend jaar, zo’n katapult?

img_koningen_top_10_king_arthurs_gold

5. The Settlers 7: Paths to a Kingdom
Als je fan bent van The Settlers, dan ga je Koningsdag natuurlijk in stijl vieren met The Settlers 7: Paths to a Kingdom! Het verhaal volgen, multiplayer spelen met je vrienden die ook liever gamen dan de markt afstruinen of toch maar gamen met de computer als tegenstander. Hoe al die gameopties bevallen kan je altijd nog even teruglezen in deze review.

img_settlers_7

4. My Kingdom for the Princess
Ga je liever als ridder een prinses redden? Dan kan je in My Kingdom for the Princess je uitleven op een verwoest koninkrijk om te herbouwen, een draak om te verslaan en een prinses om te zoeken. Niet zozeer regeren als een koning, maar een ridder komt aardig in de buurt toch? Heb je My Kingdom for the Princess nog niet en vraag je je af of je die last-minute voor vanavond nog wil aanschaffen? Dan kan je altijd deze Casual Friday nog even teruglezen.

img_kingdom_for_the_princess

3. Katamari Forever
Ik heb dit spel ooit in een opwelling gekocht na veel aandringen van mijn broertje, en wat heb ik gelachen! Het is zo’n raar spel waarbij je ballen van voorwerpen, mensen en dieren moet rollen om de verloren sterren te vervangen. Dit alles doe je voor de King of All Cosmos, die je de opdracht geeft nadat RoboKing alle sterren kapot heeft gemaakt. Niet alleen King of All Cosmos is hilarisch, maar ook RoboKing heeft zo zijn grappige kanten en toveren iedere keer een glimlach op mijn gezicht. Ik denk dat ik straks deze game maar weer eens uit de kast pak…

img_koningen_top_10_katamari_forever

2. Kingdom Hearts
Echte Disney-fans hoeven niet lang na te denken over de game die zij op Koningsdag zouden spelen: Kingdom Hearts met Koning Mickey. De wereld beschermen tegen de Heartless en helemaal opgaan in de Disney-werelden. Wie wil er nou niet regeren in Disney Castle? Helaas is dat niet voor iedereen te behalen en komt een avondje gamen het dichtst in de buurt.

img_koningen_top_10_kingdom_hearts

1. MySims Kingdom
Bouw jij liever je eigen koninkrijk, dan is MySims Kingdom een goede game voor deze Koningsdag. Het vervallen koninkrijk kan wel een likje verf gebruiken en de koning is daarom jouw hulp nodig. Lekker bouwen, opknappen en klusjes doen voor de inwoners. Helemaal los gaan met je eigen creativiteit dus en gewoon heerlijk genieten. Maak alle inwoners gelukkig, speel nieuwe eilanden vrij en bouw je eigen deel van het koninkrijk naar hartenlust!

img_koningen_top_10_mysims_kingdom

Natuurlijk zijn er nog veel meer games met koningen, koninkrijken waarmee je vandaag helemaal los kan gaan, vier Koningsdag daarom in stijl!

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.