De laatste episode van de reeks
In episode 2 werd ik erg enthousiast doordat we de Overseer, de vrouw die verantwoordelijk is voor alle zware beproevingen die beide partijen hebben moeten doorstaan, hadden ontmoet. Dit maakte het spel erg spannend, alleen blijft daar weinig van over in het einde van het spel. het spel wel te bieden heeft, is veel schietwerk en melee attacks, De locaties zijn niet verbluffend, maar ook zeker niet vervelend om te spelen, het is en blijft een goed spel. Ik had wel een spectaculair einde verwacht. Echter gebeurde dit niet, het was een voorspelbaar einde geworden.

img_Resident_Evil_Revelations_2_03

De grote klus
De grote klus in deze episode is deze keer voor Barry en Nathalia weggelegd. De laatste grote battle is Barry en Nathalia tegen de Overseer, die nu gemuteerd is tot haar grootste kunnen. Dit lijkt heel wat en ik wenste mezelf dan ook succes, aangezien ik verwachtte dat dit wel een grote opgave zou worden. Ook dit viel erg tegen ,want het was eigenlijk vrij makkelijk. Wat ik erg miste, was een levensbalkje boven de Overseer’s hoofd, zodat ik kon inschatten hoe lang ik nog door moest schieten tot ze dood ging. Achteraf had dat metertje vooral voor meer teleurstelling gezorgd, want het einde van de Overseer kwam veel eerder dan verwacht. Jammer.

img_Resident_Evil_Revelations_2_01

Het valt me zwaar dit te vertellen, maar het laatste deel viel me toch tegen, elke andere episode zat zo goed in elkaar, terwijl daar in het einde weinig van terug was te zien.. Alle episodes waren zo spannend en hadden zulke goede cliffhangers, ze vertelden elke keer niet te veel maar net genoeg dat je maar door wilde blijven spelen. Maar, nu ik het einde heb gespeeld, valt het toch wat tegen. Ik had er meer van verwacht.

Toch levert de samenwerking tussen de twee nog steeds leuke situaties op en zitten de battles met de monsters goed in elkaar. Het leuke van het spel is ook dat je niet onbeperkt ammo hebt en je moet blijven zoeken naar kogels en levenskracht om verder te komen. Dit valt echter ook weg in de laatste episode, want je krijgt erg veel ammo en hoeft je er niet echt meer druk om te maken, wat de boel toch wat minder realistische maakt.

img_Resident_Evil_Revelations_2_04

Tweetal bonus-episodes
De twee bonus-episoes voegden niet veel toe in mijn optiek. Het liet me juist meer met het gevoel achter van een einde die nu niet af is gemaakt. De bonus-episode is exclusief met de support personages van de game , Je ziet Moira een vuurwapen gebruiken en de kleine meid, Natalia wordt wakker, face to face met een andere versie van zichzelf . Toch valt er nog genoeg te doen in de Raid-modus Je kan een eigen customization toevoegen aan je personage en je kunt lekker ontspannen verder spelen voor nieuwe missies, wapens en skills.

img_Resident_Evil_Revelations_2_02

Eind oordeel
Resident Evil: Revelations 2 is zeker een aanrader! Ook al valt het laatste deel wat tegen. Het maakt niet zo veel uit dat het laatste deel tegen valt, de rest van het spel maakt het meer dan goed. De verhaallijnen bleven boeien, de cliffhangers waren super goed en de gemuteerde monsters zagen er goed uit. Al met al was het een horror-, actie- en puzzelgame in één, het verveelde zeker niet.

+ goede verhaallijnen, makkelijke besturing, spanende open cliffhangers, goede puzzels qua afwisseling in de game.review_cijfer_8.0
– einde viel wat tegen, hard lopen plus draaien was vervelend in de besturing.

kopen als je: van avontuur met een tikje horror houd en houd van games waar je lekker in kunt knallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.