Telefoongames mogen tegenwoordig dan wel steeds uitgebreider en beter worden, het voelt voor veel gamers toch als een simpel on-the-go-tijdverdrijf. Eenmaal thuis, kruipen zij toch liever achter de console. Maar de Female Asking Questions is wel nieuwsgierig naar die telefoongames: welke is jouw guilty pleasure?

Artikel_FAQ_Didi

Op dit moment zit ik helemaal in het spelletje Monument Valley. Het is een grappig puzzelspelletje in een leuke stijl. Het heeft ergens wel wat weg van de kunstenaar Escher. Helaas is deze game zelfs met extra levels vrij kort en zou je willen dat je de oplossingen uit je geheugen kon wissen zodat je ze opnieuw kon spelen. Verder speel ik eigenlijk bar weinig games op mijn telefoon. Waarom zou ik dat doen als ik ook op mijn console kan spelen?

Artikel_FAQ_Sandra

Een game die ik stiekem toch vaak speel op mijn telefoon is Diner Dash. Het is dan geen game speciaal voor de telefoon alleen, want Diner Dash konden we natuurlijk al jaren op de PC spelen, maar ik heb de telefoonversie toch op mijn mobieltje gezet. Ik kan het gewoon niet laten! Het is nostalgie, een beetje simpele gameplay waar ik mij uren mee kan vermaken in de trein en soms toch stiekem thuis op de bank.

Artikel_FAQ_Mirjam

Zelf speel ik bijna nooit games op mijn telefoon. De enige games die ik veel heb gespeeld zijn WordFeud en Plants vs Zombies. Maar deze games speel ik inmiddels al niet meer vanwege tijdgebrek.

Artikel_FAQ_Sam

Ik speel best veel telefoongames op mijn smartphone, als ik ergens moet wachten, op de wc of gewoon nog even in bed. Ik speel Hay Day, Ingress en ik heb me onlangs laten verleiden ook Candy Crush Soda te installeren. Ook heb ik een zombieshooter en een hidden objects-game op mijn smartphone. Ik moet zeggen dat die laatste twee grafisch gezien best mooi zijn. De telefoongames zijn de laatste jaren steeds beter geworden en zien er ook vrij realistisch uit. Al moet ik zeggen dat het niet altijd even fijn werkt, zo’n touchscreen game. Zeker niet met een kleine smartphone, daarom heb ik ook een grote smartphone. 😉

Artikel_FAQ_Celine

Ik ben verslaafd aan Tiny Tower Vegas. Ik heb mijn telefoon altijd bij me, niet alleen voor WhatsApps maar ook voor deze verslavende game. In Tiny Tower Vegas ben jij de eigenaar van een hotel met allemaal verdiepingen, het is de bedoeling om zo veel mogelijk verdiepingen te bouwen en zo veel mogelijk geld te verzamelen. Elke verdieping verkoopt drie producten, deze moeten worden ingekocht en vervolgens weer worden verkocht. Tiny Tower heeft ook een gewone versie zonder Vegas, daarin had ik 40 verdieping. Nu begin ik weer helemaal opnieuw in de Vegas-versie.

Artikel_FAQ_Heather

Ik ben waarschijnlijk de enige persoon ter wereld die geen spelletjes op haar telefoon speelt, omdat ze niet eens spelletjes op haar telefoon heeft. Gamen doe ik exclusief op consoles en PC, haha.

Artikel_FAQ_Laura

Ze hebben het hier niet durven toegeven, maar de dames in de crew zijn tegenwoordig bezig met Quizup. Ik ben dol op pubquizzen, Triviant en daarom vind ik Quizup heel gaaf. Alleen merk ik dat als je eenmaal stopt met spelen, je er niet zo een-twee-drie op komt om de app weer op te starten. Hoewel dat ook aan mij kan liggen natuurlijk. Meestal als ik mijn telefoon in mijn handen heb, dan zit ik op Twitter, mijn email of VakantieVeilingen. Ja, ik heb het gezegd! 😉 Verder speel ik dan ook eigenlijk geen games op mijn telefoon. Heb vroeger wel Candy Crush en Wordfeud gespeeld, en recentelijk tijdens mijn vakantie Plants vs Zombies op de tablet, en ik moet zeggen: het blijven aanraders. Ik hoop nog wel heel hard dat Popcap er een keer op komt om Insaniquarium op mobile uit te brengen…

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.