Waar blijven al die Amiibo’s toch? Ze verblijven in Amerika en Canada! Nintendo heeft onlangs een bijeenkomst voor investeerders gehad en daar kwamen een aantal interessante feitjes aan het licht.

Van alle verkochte Amiibo’s, is 63% over de toonbank gegaan in Noord-Amerika en Canada. Nintendo President Satoru Iwata besprak onder andere de voorraad tekorten van de zeer gewilde figuurtjes. Ook vertelde hij dat ze misschien wel, misschien niet, de voorraden gaan vergroten. Dit zal afhankelijk zijn van de vraag bij klanten. Lekker duidelijk!

De meest zeldzame Amiibo verschilt per regio. In Amerika en Canada zal je zeer moeilijk aan Marth kunnen komen. In Europa is dit Little Mac, Captain Falcon in Japan en Ike in AustraliĆ«. Link is het meest populaire figuurtje in alle regio’s behalve in AustraliĆ«. Daar is Mario de meest populaire Amiibo. Er zijn tot op heden in totaal 5.7 miljoen Amiibo’s de wereld in gestuurd.

Alle leuke feitjes over de bijeenkomst kun je hier lezen.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.