Na alle problemen die Assassin’s Creed Unity kende bij de lancering, wil Ubisoft het goed maken met de gratis DLC Dead Kings. In deze uitbreiding ga je met Arno naar het kleine stadje Franciade, om op zoek te gaan naar een verloren schat. Een spookachtig stadje met donkere catacomben en tunnels en de ultieme speelgrond voor stealth liefhebbers.

Wat mij het meest verbaasde is de grote van deze gratis uitbreiding. De stad heeft een omvangrijke ondergrondse wereld, bestaande uit catacomben en tunnels. Er is hier best veel te beleven. Er zijn zes nieuwe hoofdmissies, die elke ongeveer een half uur beslag nemen. Dat betekent dat je in ieder geval daar al wel zeker drie uur mee zoet bent. Er is ook nog genoeg andere content te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog twee nieuwe moordmysteries die je op kunt lossen.

img_Assassins_Creed_deadkings2

Veel gratis content voor Unity bezitters
Met de vrij te spelen schatten die je bemachtigt na het spelen van de missies, is het verhaal best leuk om te spelen. Het hoofddoel in deze missies is het vinden van een schat, in plaats van het vermoorden van personen. Dit geeft een enorme draai aan de gameplay van Assassin’s Creed. Een leuke verandering die de game goed doet. Naast de hoofdmissies zijn er nog tal van andere dingen die je kunt doen. Zo zijn er nog veel andere verzamelobjecten en activiteiten te vinden. In deze uitbreiding bieden de missies een aantal zeer goede stealth momenten. Ook kun je gebieden veroveren (outposts). Hierbij is het de bedoeling dat je de leiders uitschakelt. In Dead Kings kun je ook een tal van voorwerpen en outfits vrijspelen/ kopen, onder andere het wapen de Guillotine Gun. Dit wapen is een granaatwerper gecombineerd met een grote bijl. In verschillende scenario’s komt dit strijdmiddel erg goed van pas.

img_Assassins_Creed_deadkings1

Conclusie
Dead Kings is een verrassend grote uitbreiding met ontzettend veel gratis content. Ondanks de veel terugkomende irritante bugs die zich ook al voor deden in Unity. Is dit toch een unieke stealth ervaring. Heb je genoten van Assassin’s Creed: Unity? Dan zul je ook zeker plezier hebben van Dead Kings.

img_assassinscreedunity_deadkings_boxart

Mirjam’s score

Gameplay: 7/10
Fun: 7/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 6/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 6.8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.