De komende weken neem ik jullie als JadziaShachi, mijn level 90 Orc hunter mee in de wereld van Warlords of Draenor.

In mijn vorige blog, die je via deze link kan terug vinden, had ik het over de Garrison binnen Warlords of Draenor. Dit keer vertel ik jullie iets meer over de Dungeons die je binnen de nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor kan vinden.

Vrijwillig de dungeon in
Mijn eerste keer in een dungeon van World of Warcraft herinner ik me nog erg goed. Met mijn Human warrior stond ik samen met mijn clubje binnen mijn oude guild te wachten tot we aan de slag konden gaan in de dungeon binnen Stormwind. Als tank was het mijn taak zo snel mogelijk en zoveel mogelijk schade toe te brengen aan de vijanden die op ons af zouden komen in de dungeon. De adrenaline die door je heen giert, de focus en je vingers die vliegensvlug op je vooraf ingestelde macro’s van je toetsenbord tikken. Dit is ook geregeld het moment waarop je kan schelden omdat de healer niet snel genoeg healt of dat er een speler niet de juiste dingen heeft ingesteld. Al dit gestress heeft ook nut waarover ik je later meer vertel binnen deze blog.

img_WoW_WarlordsofDraenor_023
Nieuwe dungeons

Met iedere uitbreiding zijn er ook weer nieuwe dungeons om te bestormen met een team van andere spelers. Tegenwoordig is het veel gemakkelijker om de dungeon in te komen. Waarbij je vroeger soms een flinke tijd stond te wachten voor een ingang heb je nu een dungeon finder tot je beschikking. In dit uiterst handige menu kan je kiezen welke dungeon je wilt bezoeken, deze zijn ook nog eens netjes geordend op uitbreiding. Met de Warlords of Draenor uitbreiding zijn er maar liefst zeven nieuwe dungeons en een geupdate dungeon bijgekomen. Bloodmaul Slag Mines, Grimrail Depot, Auchindoun, Skyreach, The Everbloom, Shadowmoon, Burial Grounds, Iron Docks en Upper Blackrock Spire (update). Om te voorkomen dat je een rol binnen een groep krijgt toebedeeld die je helemaal niet past kan je ook dit vooraf instellen. Terwijl je Dungeon Finder aan het zoeken is naar de juiste groep en dungeon kan jij ondertussen lekker verder gaan met je quests of gewoon ergens in een inn een pintje nemen. Kleine tip voordat je een dungeon in gaat, even al je spells en potions goed rangschikken zodat je in de dungeon precies weet waar alles zit en je goed voorbereid bent.

img_WoW_WarlordsofDraenor_022

Gek, gekker en gekst
In een dungeon, zoals je je welicht kan voorstellen, kan het er enorm heftig aan toe gaan. In plaats van een grote baas om te overwinnen heb je er meerdere. Wat je precies te wachten staat kan je terug vinden binnen de Dungeon Journal. Hierin krijg je te zien wat je moet doen in iedere dungeon en kan je zelfs bekijken welke baas je moet verslaan en wat zijn sterke en minder sterke kanten zijn. Omdat ik me graag laat verrassen heb ik mijn Dungeon Finder ingesteld op een random dungeon. Mijn eerste dungeon binnen de nieuwe uitbreiding is Iron Docks. Samen met mijn team moeten we maar liefst vier grote bazen verslaan. Gelukkig is mijn pet Platvoet helemaal klaar voor de taak en zit ik in een ontzettend goed team met een meer dan uitstekende healer. Het was voor mij weer even geleden en ik was heel blij met de handige tips die de leider van de groep ondertussen gaf. Stap voor stap kwamen we steeds dichterbij en uiteindelijk lukte het ons om de dungeon met flink wat XP erbij te verlaten.

img_WoW_WarlordsofDraenor_025

Epic loot
Waarom zou je in hemelsnaam lopen stressen binnen een game? Hoort gamen niet ontspannend te zijn? Binnen World of Warcraft is er een plek waarbij je verzekerd bent om geweldige items te verzamelen en dat is in de dungeon. Je doet het dus allemaal voor de epic loot! Iedere verslagen baas kan een mooi epic item droppen speciaal voor jou. Een kekke broek met enorme houdbaarheid, bescherming en nog wat extra krachten is nooit verkeerd om te winnen. In de Dungeon Journal kan je ook meteen zien welke epic items je eventueel in de dungeon kan verzamelen voor jouw klasse. De XP, dit zorgt ervoor dat je levelt, die je krijgt bij een succesvolle dungeon missie is ook niet mis. Kortom het is de stress en frustratie volledig waard om een dungeon in te wandelen.

img_WoW_WarlordsofDraenor_026

Raids en meer
Naast dungeons kan je met de Dungeon Finder ook raids, PvP gevechten en uitdagingen vinden. Al deze dingen zorgen voor meer XP en vertellen je ook stukje bij beetje het verhaal van de game. Gelukkig kan je ook de moeilijkheidsgraad een beetje aanpassen binnen de game. Zo heeft iedereen een eerlijke kans en is het voor nieuwe mensen niet zo lastig om erin te stappen. Bij een raid vecht je met ongeveer 10 tot 25 spelers tegen een of meerdere vijanden.

img_WoW_WarlordsofDraenor_024

Epic battles tegen Epic Bosses 
Zoals je eerder kon lezen zijn er acht dungeons en deze hebben allemaal hun eigen verhaal en quest, ik zal er een paar toelichten. Bij de Iron Docks, daar begin je regelmatig, heb je vier vijanden die je moet verslaan, Fleshrender Nok’gar een Warsong warleader, Grimrail Enforcers, elite mercenaries die voor Blackfuse Company werken, Oshir,- een roofdier die bijna niet te stoppen valt en als laatst nog Skulloc een van de Giants of Gorgrond. Bij binnenkomst moet jij zo snel mogelijk deze vijanden verslaan. Het is daarbij erg belangrijk dat iedereen weet wat die moet doen. Heb je in je Garrison een Lunarfall Inn/Frostwall Tavern gebouwd? Dan kan je in de Aughindoun dungeon een exra missie doen. In deze dungeon moet je de taken nog beter verdelen en erg goed opletten, want deze dungeon is vrij pittig om te doen. Soulbinder Nyami heeft er namelijk een handje van om de zielen van gevallen Auchenei alliantie op te roepen en ze in te zetten binnen de gevechten. Zit je al bijna aan de level 100 met je karakter dan kan je het op hogere hoogtes gaan zoeken binnen de Skyreach dungeon. In deze dungeon neem je het op tegen Ranjit, Araknath, Rukhran en High Sage Viryx. De vijanden zijn nog sterker en je bent nog meer afhankelijk van goed materiaal en een fijne groep om mee te samenwerken.

Tot de volgende keer
In mijn volgende item over Warlords of Draenor zal ik in het kort nog alles samenvatten in review vorm. Daarnaast krijg je uiteraard mijn conclusie over de nieuwste uitbreiding van World of Warcraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.