Pokémon Alpha Sapphire is een bekend avontuur in een nieuw jasje. Mijn verhaal begint in Littleroot Town, daar word ik met de verhuiswagen thuis afgezet nadat ik het bekende “are you a boy or a girl?”-gebeuren voorbij ben. Ik maak kennis met mijn huis, de buren, mijn dorp, de professor en niet te vergeten Treecko, Torchic en Mudkip.

img_pokemonAlpha6

De Hoenn regio heb ik verkend met Mudkip. Van steen tot water en elektriciteit tot lucht, je hebt acht Gym badges nodig om de ‘Elite Four’ te kunnen verslaan. Alleen dan wordt jij de beste Pokémon trainer van de wereld. Natuurlijk draait niet het hele spel om vechten. Je kan ook samen met je Pokémon meedoen in de contest hall. Afhankelijk van de aanvallen kan je een competitie kiezen waarin jouw Pokémon deel zal nemen: Beautiful, Clever, Cool, Cute en Tough. Na je eerste deelname staat er een leuke verrassing op je te wachten. Je ontvangt een Pikachu waarvan je zelf de kleding kan uit kiezen passend bij de competitie thema’s.

img_pokemonAlpha5

Het onderste scherm van je 2DS/3DS heeft veel opties. Je kan er het standaard menu vinden deze bestaat uit: Je Pokémon deck, de Pokédex, je items, je spelerskaart, de save knop en opties. Verder zijn er vier nieuwe keuzes aan toegevoegd. AreaNavigation, hier kan je de kaart van de Hoenn regio zien. DexNavigation, dit is een radar die af gaat als er een Pokémon in de buurt is. Als er een Pokémon in de buurt is verschijnt zijn schaduw op je radar. Als je hem wilt vangen moet je zachtjes sluipen om hem niet weg te jagen. Playnavigation, dit is het bekende menu uit Pokémon X en Y. Hier vind je de online spelers, super training voor je Pokémons en de Pokémon Amie. In Pokémon Amie kan je minigames met je Pokémon doen en hem verzorgen.

img_pokemonAlpha4

In Pokémon Alpha Sapphire neem je het op tegen team Aqua. Door de loop van het verhaal kom je steeds meer mannetjes van team Aqua tegen. Dit houdt het spel element hoog en helpt je door de verhaallijn heen. In Pokémon Alpha Sapphire kan je opvallend veel Pokémon gratis krijgen, dan heb ik het niet alleen over Pikachu, Castform en Latias.

img_pokemonAlpha3

Van de vorige Pokémon editie ken je het miscchien nog. De mega bracelet, een armband waarmee je bepaalde Pokémon een mega evolutie geeft. De mega evolutie vind ik een leuke toevoeging. Nu stel ik een heel ander team samen dan voorheen. Voordat je de evolutie selecteert moet je eerst een item vinden. Pokémon die een mega evolutie hebben zijn onder andere: Latios, Latias, Groudon, Kyogre, Sharpedo, Beedrill, Pidgeot, Steelix, Altaria, Salamence, Camerupt en nog veel meer.

img_pokemonAlpha2

Het is leuk om te zien dat er een remake is gemaakt van Pokémon Ruby en Sapphire. Zelf heb ik Ruby gespeeld op mijn Gameboy Advanced en tijdens dit spel kwamen er veel herinneringen naar boven. Ik stond echt verbaasd om te zien dat de game van vroeger de technologie van nu heeft, denk vooral aan het aan grafisch deel en veel online opties.

img_pokemonAlpha1

Celine’s score:

Gameplay: 9/10
Fun: 8,5/10
Levensduur:8,5/10
Graphics: 9,5/10
Originaliteit: 8/10

Totaalscore volgens reviewer: 8,7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.