Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time-management spel Snow Globe – Farm World.

Het pasgetrouwde stel Kate en Robert verhuizen naar een huis van Roberts familie wat al jaren leeg staat. Op zolder vinden ze een glinsterende bol, en voordat Kate ook maar iets kon zeggen schudde Robert de bol en verdwenen ze beiden… Kate wordt wakker op een mysterieuze planeet tussen rare kleinere mensen. Deze mensen zijn allemaal boeren die op de planeet leven. Robert is waarschijnlijk op een andere planeet terecht gekomen en gelukkig hebben de boeren een oplossing voor je. Op de planeten binnen de bol bestaan portalen die geactiveerd kunnen worden met kristallen. Als je mensen op de planeet gaat helpen geven zij je kristallen. Op deze manier zal jij samen met Kate op zoek gaan naar Robert.

img_snow_globe_farm_world_3

Het spel lijkt simpel te beginnen, maar ik moet zeggen dat ik het voor een time-management spel al een pittig begin vind. Het is de bedoeling dat je gansjes groot gaat brengen door ze als kuikens te kopen. Ze eten gras en daarom moet je het veldje constant water geven. Als de ganzen tevreden zijn leggen ze eieren en deze kan je oprapen. De producten die je krijgt van de ganzen, maar ook van de schaapjes en koeien zijn je bron van inkomsten. Je kunt deze producten verkopen, of in een machine stoppen die ze verwerkt tot bijvoorbeeld mayonaise of broodjes gezond. Deze zijn meer geld waard en daarom is het soms verstandig om te investeren in deze machines.

img_snow_globe_farm_world_2

Tijdens de eerste levels zal je alleen nog maar te maken krijgen met de ganzen, maar onderschat het spel niet want het is erg hectisch en daardoor een mooie uitdaging voor iedereen die een gouden ster op de levels wil behalen. Doe je te lang over de opdracht die de boeren voor je bepaald hadden, dan wordt het een zilveren ster en uiteindelijk een bronzen. Tussendoor zal het voorkomen dat je watervoorraad op is, en dan zal je meer water bij de waterpomp moeten kopen. Dit gaat je een boel tijd kosten. Roofdieren liggen ook altijd op de loer. Vossen eten je ganzen en eieren op en geiten eten al het gras wat je dieren nou net zo lekker vinden. Voor ieder level wat je voltooid krijg je een kristal voor het portaal. Met 15 kristallen heb je het portaal voor Kate geopend en kan je op zoek naar Robert op de volgende planeet. Ben jij klaar om boerderijdiertjes groot te brengen en Kate te helpen met het zoeken naar Robert?

img_snow_globe_farm_world_1

[b]Conclusie:[/b]
Snow Globe – Farm World is een vrolijk time-management spel waarin we met een gerust hart als boerin aan de slag kunnen om onze dieren groot te brengen. Ondanks het schattige uiterlijk is het een uitdagend spel waar je goed je gedachten bij moet houden. Met verassingen zoals vossen, geiten en nog veel meer zal je nog lang speelplezier hebben. Upgrade de machines, koop er extra of andere machines bij en verzamel alle kristallen om de portalen te openen. Waag jij je in de mysterieuze glinsterende bol?

Snow Globe – Farm World is op [url= http://www.denda.com/store/product/10620002-snow-globe-farm-world] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/time-management-spelletjes] voor meer time-management spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.