Alsof ik met de kerst al niet genoeg ballen te zien krijg, ben ik ook begonnen met de app Hamster Balls. Heb ik nieuw tijdverdrijf voor op de wc gevonden?

Mijn Mexicaans ingericht toilet is een waar paradijs voor hen die zich vervelen bij een toiletbezoek. Inmiddels heb ik de tegels wel al geteld, mijn schilderijtjes bekeken en de boekjes inclusief de scheurkalender gelezen. De iPad of mobiel gaat dus steevast mee om als tijdverdrijf de nodige app-spelletjes te spelen. Dit keer wordt Hamster Balls mijn favoriete tussendoor game die de nodige ballen en frustraties met zich meebrengt.

In plaats van een vrolijk getekende heks, van die andere bekende bubbleshooter game,  staart er een aantal hamsters met waterige ogen me aan vanaf mijn smartphone touchscreen. De ballen waar ik mee mag spelen lijken op een soort vrolijk gekleurde Smarties. Wanneer je de game opstart krijg je door een strip het eerste deel van het verhaal te lezen en zien. Na een aantal levels ga je verder naar een nieuw hoofdstuk en krijg je meer van het verhaal te zien.

img_hamsterballs_04

In het begin zijn de opdrachten vrij simpel. Een serie gekleurde ballen komt langzaam naar beneden en jij moet voorkomen dat de ballen de laserstraal raken. Hoe verder jij komt hoe lastiger het word om het veld met ballen leeg te krijgen. Naast het ballen wegschieten komen er ook extra items die je moet gaan verzamelen. Om verder te komen heb je namelijk sleutels nodig. Deze verzamel je door de gekleurde bal waar de sleutel inzit weg te spelen door dezelfde kleur ballen erop te schieten. Je krijgt helemaal niets wanneer je de bal met sleutel laat verdwijnen doordat je de ballen eromheen doet verdwijnen waardoor de bal naar beneden kan vallen. Dit zorgde bij mij soms voor wat frustreer momenten.

img_hamsterballs_03

Je verzamelt dus sleutels en schiet ballen weg maar er is meer. Er zijn ook ballen die een grijze kleur hebben en je eigenlijk alleen maar in de weg zitten. Deze krijg je enkel weg met bommen werpen. De bommen kan je bij het starten van een level kopen, maar je verdient ze ook wanneer je een aantal ballen hebt weggespeeld. Je hebt ook andere boosts die je kan kopen zoals een kleuren bom waarbij je alle kleuren weg speelt van de gekleurde bal die je met de bom raakt. De extra boosts koop je met kaas. Heb je niet voldoende kaas verzameld? Dan kan je deze kopen voor geld en het is ook mogelijk om wat extra kaas te krijgen door bijvoorbeeld de app te liken op Facebook.

img_hamsterballs_02

Ben je klaar, maar heb je niet voldoende sleutels verzameld om naar het volgende bord te gaan? Dan is daar een simpele oplossing voor. Je verbind de app met je Facebook en nodigt al je vrienden uit voor de game. Persoonlijk heb ik heel wat game apps geblokkeerd op Facebook omdat ik tig invites kreeg van ooms en tante’s. De app verbruikt ook erg veel energie mijn batterij loopt als het ware leeg. Dit komt waarschijnlijk door de advertenties.

img_hamsterballs_01

Conclusie

Het is een leuke verslavende game totdat je mensen moet gaan uitnodigen of in de game extra kaas moet gaan kopen. Voor mij was het daardoor dan wel weer een uitdaging om alle sleutels te verzamelen zodat ik niets hoefde te kopen en mijn Facebook vrienden niet hoefde lastig te vallen. De stripjes zijn grappig en het deuntje wat je op de achtergrond hoort erg vrolijk. De app is gratis te downloaden voor Android via deze link en is daarmee de ideale app om even tussendoor te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.