De komende weken neem ik jullie als JadziaShachi, mijn level 90 Orc hunter mee in de wereld van Warlords of Draenor.

In mijn vorige blog, die je via deze link kan terug vinden, had ik het over het levelen binnen World of Warcraft. Dit keer vertel ik jullie iets meer over de Garrisons die je binnen de nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor kan vinden.

Dag 4 en 5
Het levelen gaat met een hunter inderdaad verbazingwekkend goed. Ondertussen merk ik langzaam maar zeker ook waarom ik ooit zo verslaafd was aan deze game. “Even nog een kleine quest doen”, “ik ben alweer bijna een level hoger als ik misschien nog dit of dat doe”… Dan heb je ook nog de verslavende Garrison, je eigen thuisbasis binnen de game met ontzettend veel leuke groeimogelijkheden.

img_WoW_WarlordsofDraenor_018

Naast het levelen van je karakter, heb je nu dus binnen World of Warcraft dankzij de uitbreiding Warlords of Draenor een heel dorp dat je kan levelen. Je begint dus met een liefelijk provinciedorpje, (waarover Belle zingt dat er nooit iets te beleven valt), maar in dit dorpje dus wel. Eigenlijk is het ook niet echt een dorp maar meer fort die je geheel aan je eigen behoeftes kan indelen en levelen.

Je begint met een Garrison te bouwen wanneer je net als ik voor de Horde speelt in Frostfire Ridge. Heb je gekozen voor de kant van de Alliance dan bouw je de Garrison wanneer je in Shadowmoon Valley aan komt. Maar goed, mijn karakter -JadziaShachi- is een Orc hunter en via een aantal quests waarbij ik peon’s (Orc werkers) materialen laat verzamelen, kan ik dan eindelijk mijn Garrison laten bouwen. Het grappige aan de peon’s is dat ze me doen herinneren aan mijn oude Warcraft 3 tijd. Ik pest ze graag door regelmatig op ze te klikken om de zinnen; “Something need doing”, “Me not that kind of Orc” en “Be happy to” met een Louis Armstrong-achtige stem te horen vanuit de harde werkertjes.

img_WoW_WarlordsofDraenor_017

Het eerste gebouw (naast je Town Hall) die je bouwt is het Barracks gebouw waar je speciale patrol missies kan vinden, maar daarover later meer. De gebouwen die je kan bouwen zijn onderverdeeld in drie verschillende maten. Large buildings, medium buildings en small buildings. Om de gebouwen te kunnen bouwen moet je de blueprint van het desbetreffende gebouw leren en heb je Garrison resources nodig. Die laatste verdien je door verschillende quests en missies te doen. De gebouwen plaats je op de daarvoor bestemde bouwplaatsen, je krijgt steeds meer plaatsen om je gebouwen neer te zetten naarmate je Garrison levelt.

In het begin heb je dus een level 1 Garrison waar je lekker in rond kan wandelen en een praatje kan maken met de lokale bevolking. Allemaal wezens die er zijn om jou te helpen. Het rondwandelen in je Garrison is niet alleen leuk om te doen maar ook heel lucratief want, zo nu en dan vind je een magisch stapeltje of kistje. Wanneer je op zo’n item klikt kan het zomaar ineens zijn dat je een aantal Garrison Resources krijgt. Het loont dus om gewoon even de steegjes af te struinen. Doe alsof je op vakantie bent in een vreemde stad of dorp en je het echte leven wilt leren kennen in die plaats. Natuurlijk is er veel moois te zien op het middenplein maar de verborgen steegjes kunnen vaak leuke verrassingen bevatten. Sowieso zal je merken dat wanneer je, net als ik graag verdwaald en rondwandelt, je in de wereld van World of Warcraft met de nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor, geregeld beloond word met leuke items die je kan vinden. In je level 1 Garrison vind je al een aantal benodigde gebouwen. Je hebt de Tow Hall waar je ook speciale Garrison Missions kan vinden en de Barracks waar je Patrol Missions kan vinden.

img_WoW_WarlordsofDraenor_020

Vanaf level 2 Garrison ga je echt beginnen met het vorm geven aan je Garrison. Je moet vanaf dan gaan kijken welke gebouwen voor jou het fijnst zijn en welke je nodig hebt. Hoe groter je wordt hoe meer gebouwen je kan neerzetten en hoe hoger level, hoe meer je ook met de gebouwen kan. Tot nu toe klinkt dat natuurlijk allemaal erg logisch. Ik ben met mijn Garrison echt bezig dat deze helemaal gericht is op een Orc hunter die voornamelijk alleen rond gaat reizen en een enorme behoefte heeft om die leegte te vullen met heel veel pets. Zoals je merkt begin ik al een heel verhaal en persoonlijkheid aan mijn karakter JadziaShachi te koppelen. Wat misschien even leuk is om te weten is dat er speciale servers zijn waarbij je dit soort serieuze dungeons and dragons-achtige rollenspel fanatisme kan toepassen op je karakter binnen WoW.

img_WoW_WarlordsofDraenor_016

Omdat ik voornamelijk alleen rondreis met mijn Orc hunter heb ik haar de beroepen Skinning en Leatherworking geleerd. Bij de Small Buildings (dit zijn voornamelijk op beroepen gerichte gebouwen) kies ik voor The Tannery, een gebouw voor Leatherworking. Omdat mijn karakter Leatherworking als beroep heeft kan ik twee keer zo snel materialen maken in mijn Leatherworking gebouw. Wil je heel graag een beroep uitoefenen maar heb je niet meer de mogelijkheid om deze te leren dan kan je gebruik maken van de Small Buildings binnen de Garrison. Door gebouwen neer te zetten van beroepen die je niet uit oefent kan je alsnog dankzij de gebouwen materialen maken die je anders niet kan maken. Persoonlijk heb ik hiervoor nog niet gekozen omdat de item’s die je maakt nooit de beste zullen zijn. Door me te focussen op mijn karakter te versterken en haar de beste omstandigheden te geven hoop ik dat ik voldoende geld verdien waardoor ik alles eventueel zou kunnen kopen.

img_WoW_WarlordsofDraenor_019

Naast Small Buildings heb je ook de Medium Buildings en ook deze kunnen jou ondersteunen in je groei als karakter. Omdat ik een hunter ben heb ik ervoor gekozen een Barn te bouwen. Dit zorgt ervoor dat ik wat meer unieke beestjes kan vangen en ze als gevechtshuisdier te houden. Dan heb je nog de Large Buildings waar je onder andere de Barracks en Stables kan vinden. Zoals je eerder kon lezen bouw je sowieso als eerst de Barracks en daarna kan je verder kijken wat je wilt gaan bouwen. Al deze gebouwen kosten geld en Garrison recourses dus pas goed op met hoe je je geld spendeert. Dan zijn er ook nog speciale gebieden en gebouwen die je binnen de Garrison krijgt wanneer je unieke quests doet.

img_WoW_WarlordsofDraenor_015

Zoals je nu al een aantal keer hebt gelezen zijn er leuke dingen naast het bouwen binnen de Garrison te doen. Een van de leukste en ook meest verslavende ding dat ik nu doe binnen de Garrison zijn de Garrison missions. In het begin krijg je een follower, een poppetje dat er alles op alles zet om voor jou te winnen. Deze followers krijg je door missies te winnen, de wereld te verkennen, je reputatie en -wanneer je die gebouwd hebt- in je Garrison The Inn. Om een Garrison missie te starten ga je naar Warmaster Zog. Voor hem staat een tafel waarop een map ligt met allemaal zwaarden. Je klikt op de tafel en je Garrison Missions menu verschijnt. Hierna kies je een missie en in het menu zie je links de followers staan waar je uit kan kiezen. Bekijk goed wat de missie nodig heeft om te slagen, je ziet dit sowieso door het slagingspercentage wat verschijnt, maar met wat leeswerk kom je erachter welke follower de juiste krachten heeft om de missie te doen slagen. Bij de missie staat ook meteen wat je krijgt wanneer de missie slaagt en hoe lang deze duurt. Voor de wat grotere missies heb je meer followers tegelijk nodig en de korte en kleine missies worden vaak door een follower gedaan. Bij de missies staat ook vanaf welk level de missie een grotere slagingspercentage heeft. Al wil dit niet automatisch zeggen dat wanneer je een hoger level inzet je gegarandeerd wint. Heb je dit allemaal gedaan kun je ondertussen verder questen met je karakter of gewoon lekker een serie tussendoor kijken om later te ontdekken of je Garrison Missie geslaagd is en je beloning op te halen.

img_WoW_WarlordsofDraenor_013

De Garrison biedt je dus binnen de game nog heel veel leuke extra’s binnen de toch al vrij uitgebreide wereld van World of Warcraft. Daarnaast is het ook een veilig en fijn eigen plekje om even tot rust te komen. Ook bij je eigen Garrison rust je uit en krijg je dus een rested blauw balkje onderin je XP meter. Wanneer je al eens eerder World of Warcraft met of zonder een van zijn vele uitbreidingen hebt gespeeld weet je dat je met een blauw balkje meer XP verdiend. Om snel bij je Garrison te komen heeft deze een eigen Garrison hearthstone die een cooldown van 20 min. heeft. Deze hearthstone vervangt niet je andere hearthstone, die je nog steeds kan gebruiken van om een inn die in een bepaald gebied ligt waar je even lekker aan het questen bent je thuisbasis van te maken.

img_WoW_WarlordsofDraenor_014

De volgende keer ga ik jullie wat meer vertellen over de nieuwe dungeons die erbij zijn gekomen en wat je daarin kan verwachten. Uiteraard vertel ik ook hoe je het beste jezelf kan voorbereiden op een dungeon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.