Schraap je keel, pak een microfoon, doe alsof je net zo goed zingt als Spongebob en hark die punten binnen in Let’s Sing 2015!

Holland Zingt, Beat It, The Voice, The Winner Takes it All… Zingen is hip en helaas denken veel mensen dat ze het ook heel goed kunnen. Nu zing ik eigenlijk nooit, zelfs niet onder de douche, dus om opeens een microfoon te pakken en naast twee anderen op de bank te gaan zitten zingen was voor mij een behoorlijk stap. Ik weet dat ik ook geen goede stem heb, maar toch heb ik het gedaan en nadat ik erachter kwam dat ik de tekst van The B52’s – Love Shack eigenlijk toch niet zo goed ken als ik dacht, heb ik naar hartenlust Old Mac Donald Had A Farm mee lopen blèren.

img_LetsSing2015_2

Hoe werkt het? Je kiest een nummer uit de lijst van 42 nummers, deze kun je sorteren op jaar, artiest of genre. Dit kunnen oude nummers zijn zoals Queen’s – Radio Ga Ga, maar ook nieuwe nummers zoals Avicii’s – Wake Me Up. Daarna kies je of je de korte of de lange variant wilt zingen en of je een effectje aan je stem wilt toevoegen. Er zijn vier effecten: Ogre, Helium, Wobble en Reverb. Ogre maakt je stem heel laag en helium spreekt voor zichzelf dacht ik zo. Je kunt kiezen uit practice om te oefenen of gewoon play waarin je score meegeteld word in de scoreborden. Wanneer je meerdere microfoons hebt, tot en met vier spelers samen een nummer doen.

Uiteraard kun je het geluid van je microfoon harder of zachter zetten en je kunt ervoor kiezen om de originele artiest mee te laten zingen, of alleen heel zacht op de achtergrond mee te laten draaien. Voor alle vier de microfoons kun je individueel het geluid aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om de muziek harder te zetten, maar dan valt je stem wel wat weg.

img_LetsSing2015_7

Zodra het nummer begint krijg je de originele videoclip te zien. Bij nummers als Old Mac Donald en Twinkle Twinkle is dit een getekende cartoon. Je krijgt vaak een korte inleiding waarna de tekst onderin beeld verschijnt. Hoe weet je nou of je goed zingt? In de videoclip komen notenbalken voorbij. Des te hoger je moet zingen, des te hoger de balk in je scherm. De lengte van de balk geeft aan hoe lang je een toon vast moet houden. Terwijl je zingt neemt de game je stem op en laat hij zien of je goed op toonhoogte zit, of dat je eronder of erboven zit. Soms word de balk geel. Wanneer je deze noten haalt krijg je extra punten, zing deze Golden notes dus op je best!

img_LetsSing2015_3

Aan het einde van een nummer krijg je je score te zien. Zat je goed in de notenbalken? Dan kun je uitgeroepen worden tot Expert of wat minder getalenteerde benamingen ontvangen. Uiteraard kun je aan het einde je nummer terugluisteren, want terwijl je aan het zingen bent let je niet veel op je eigen stem. Zo kan het gebeuren dat je denkt de sterren van de hemel te hebben gezongen, maar vaak blijkt –helaas- niets minder waar.

img_LetsSing2015_4

Er zijn verschillende modi in de game; Surprise, Battle, Co-op, Duet en Jukebox. Jukebox is eigenlijk gewoon een mogelijkheid om alle nummers en de bijbehorende clips te bekijken. Ken je de nummers dus nog niet zo goed? Dan is het gemakkelijk om ze even gewoon te beluisteren. Daarna kun je Practice doen en zo oefenen zonder dat dit meetelt voor de scoreborden.

Daarna kun je uiteraard de uitdaging met vrienden aangaan. Elke modi heeft de optie van een tot vier spelers. In Surprise kun je kiezen tussen “By Heart” en “A Capella”. Deze modi zijn voor de experts! In By Heart valt er soms een zin weg en dus moet je zelf de tekst weten om verder te kunnen zingen. Bij A Capella is het helemaal een uitdaging om goed verder te zingen, omdat dan ook tijdelijk de muziek wegvalt. In Battle neem je het op tegen elkaar met een tot drie andere vrienden, hetzelfde geldt voor Co-op en Duet. Ook kun je uiteraard gewoon samen zingen.

img_LetsSing2015_6

Over het algemeen is Let’s Sing 2015 een groot succes bij ons. Vaak denk je de tekst van nummers goed te weten, maar een “mama appelsap” ligt al snel op de loer. Een lachbui onder het zingen is dan ook snel aan de orde. Toch is de game niet bedoeld om echt goed naar je eigen zangkunsten te luisteren, want zelfs zonder effecten klinkt je stem nog wat hol en vreemd in de game. We hadden ook het snoer van de microfoons nog liever iets langer gezien. Let’s Sing 2015 is prima voor feestjes, dat zeker wel. Wedden voor een euro dat jullie ook de hoge noten van Frozen’s – Let It Go, niet halen?

img_Boxart_LetsSing2015BoxartHeathers Score:

Gameplay: 7/10
Fun: 8/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 7.2

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.