Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Tales from the Dragon Mountain 2 – The Lair.

Wie zich het vorige deel nog kan herinneren weet dat Mina Lockheart de duistere Lord Strix moest verslaan om de wereld te redden. Zij trad hierbij in de voetsporen van haar oma die het land al jaren beschermde tegen de kwaadaardige tovenaar. Helaas is Lord Strix terug en wordt je door je goede vriend Umberto gevraagd om wederom het land te redden.

img_tales_from_the_dragon_mountain_2_3

Samen met haar beste vriend Malik vertrek je naar het huis van Umberto, om daar erachter te komen dat hij alvast vooruit is gegaan. Hij kon niet wachten op je want hij vertrouwde de zaak niet helemaal. Lord Strix voert iets in zijn schild en daarom moet jij snel zijn om hem te stoppen. Net als het vorige deel, zit Tales from the Dragon Mountain grafisch weer mooi in elkaar. Vrolijke kleuren in de omgevingen, mooi geanimeerde interacties en prachtige cutscénes verrijken het spel. De voorwerpen gaan in dit deel wat beter op in de omgeving zodat het vinden ervan wat lastiger wordt. Al gauw grijp ik naar een hint of twee omdat ik even niet meer weet waar ik moet zoeken.

img_tales_from_the_dragon_mountain_2_2

Ook aan puzzels ontbreekt niets in dit tweede deel. Je zult vele puzzels tegen komen, allemaal weer anders en de een zal moeilijker zijn als de andere. Het verhaal sluit mooi aan op het vorige deel en met alle bekende personages van het vorige spel en vele nieuwe onbekende figuren is dit een leuk vervolg. Het spel bevat drie verschillende moeilijkheidsgraden, zodat de casual gamer en de puzzelende fanatiekeling beiden hun hart op kunnen halen. De prestaties zijn in deze game ook van de partij en variëren uiteenlopend van een aantal puzzels oplossen tot het spel uitspelen in de moeilijkste modus.

img_tales_from_the_dragon_mountain_2_1

[b]Conclusie:[/b]
Tales from the Dragon Mountain 2 – The Lair is een waardig vervolg op het eerste deel. Het zit grafisch gezien mooi in elkaar, de verhaallijn sluit goed aan op het eerste deel en zit wederom bomvol met uitdagende puzzels. Met de verschillende moeilijkheidsgraden en prestaties om te behalen is er voor ieder wat wils. Ben jij ook zo benieuwd wat Lord Strix dit keer in zijn schild voert?

Tales from the Dragon Mountain 2 – The Lair is op [url=http://www.denda.com/store/product/10840002-tales-from-the-dragon-mountain-2-the-lair] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ken je deel één nog niet? De Casual Friday daarvan kan je op [url=http://www.female-gamers.nl/2013/07/casual-friday-tales-from-the-dragon-mountain/]hier[/url] lezen. Ook [url=http://www.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.