Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het kaartspel Solitaire Mystery – Four Seasons.

Lekker een avondje kaarten op zo’n lange donkere winteravond. Heel gezellig en soms best spannend, maar niet iedereen heeft een grote schare mensen om mee te kaarten. Nu kan je een kaartclubje opzoeken, maar je kunt ook gewoon lekker in je eentje kaarten! Solitaire is één van de bekendste kaartspellen en deze kan je prima in je eentje spelen. Solitaire is er in vele soorten en maten, hoewel vele spellen op elkaar lijken weten de makers van Solitaire Mystery – Four Seasons er wel een bijzondere gameplay aan te geven.

img_solitaire_mystery_1

In het begin lijkt dit spelletje net als alle andere; de kaarten worden over het beeld verdeeld en aan jou de taak om dit potje op te lossen. Dit doe je door kaarten te zoeken die aansluiten bij de kaart die je van de stapel trekt onder in beeld. Heb je bijvoorbeeld een zes getrokken dan zal je tussen de gelegde kaarten op zoek moeten naar een vijf of een zeven. Na het eerste potje kaarten blijkt Solitaire Mystery al een eigen weg in te slaan. Dit kaartspel heeft een heuse verhaallijn en jij zult als held(in) een dorp moeten redden. Het dorp zit vast in een eeuwige herfst, dit blijkt echter niet het enige dorp te zijn die last heeft van een seizoen wat niet wil veranderen. Tijd voor jou dus om met jouw kaartvaardigheden de dorpen te redden.

img_solitaire_mystery_2

Om een dorp te bevrijden van het eeuwige seizoen waarin het vast zit zal je fragmenten van de seizoenen moeten verzamelen. Voor ieder potje Solitaire wat je speelt zal je een fragment verzamelen. Als je er genoeg hebt zal er een dorp bevrijd kunnen worden. De fragmenten zijn er echter in vier soorten, één soort per seizoen. Tussen de potjes Solitaire door zijn er ook diverse minigames te spelen, zoek-en-vind locaties om te doorzoeken en Solitaire Mystery – Four Seasons bevat meerdere spelmodi waardoor je lekker kunt afwisselen tussen de gameplay. Dit onderscheid het spel van vele andere Solitaire-spellen die vaak maar één soort gameplay aanbieden.

img_solitaire_mystery_3

Conclusie:
Solitaire Mystery – Four Seasons is een Solitaire-spel met een bijzondere twist. De verhaallijn, verschillende spelmodi, minigames en zoek-en-vind locaties onderscheiden het spel en maken het aantrekkelijk voor mensen die wel van wat afwisseling houden. Ik vond dit één van de mooiste Solitaire spellen die ik heb gespeeld door deze afwisseling. De verhaallijn zit mooi in elkaar maar is wel luchtig gehouden. Ik had het mooier gevonden als de levels nog meer verbonden zouden zijn met het verhaal, naast het verzamelen van fragmenten. Al met al is dit een must have van de Solitaire spellen.

Solitaire Mystery – Four Seasons is op [url=http://www.denda.com/store/product/10090038-solitaire-mystery-four-seasons] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/kaart-spelletjes] voor meer kaartsSandrapelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.