Op vrijdag 17 oktober om drie uur konden de eerste gamers het Fries Congrescentrum naar binnen. The Reality XV is een feit en ik ben erbij!

Een dagje later dan de bedoeling was, maar van zo’n weekend word je heel brak en zodra ik thuis kwam ben ik in slaap gevallen. Vandaar vandaag het verslag van de laatste dag. Helaas heb ik nog geen goede lijst kunnen vinden van alle competitiewinnaars dus die houden jullie ook nog van mij te goed.

img_The_Reality_XV3_1

Zondag! Alweer de laatste dag van The Reality. Zondag staat in het teken van competitie finales, stinkende mensen, prijsuitreikingen en langzame leegloop van de zaal. Dat laatste vind ik altijd erg jammer. Steeds meer lege plekken in de zaal, minder mensen, minder lawaai en het geluid van leeglopende luchtbedden.

img_The_Reality_XV3_3

Zondag was ook de finale van de League of Legends World Championship Final, dit werd dan ook gestreamed via de beamers. Op de zondag is het altijd wat rustiger dan normaal. Mensen zijn moe en brak en daar kunnen zelfs tien blikken energiedrink niet tegenop. Vaak kun je op deze dag altijd wel wat slapende mensen in hun stoel ontdekken, hoewel slapen in de zaal (op twee stoelen) eigenlijk verboden is.

img_The_Reality_XV3_8img_The_Reality_XV3_4

Om vijf uur is officieel de lan afgelopen, maar dingen (competities, prijsuitreikingen) willen nog wel eens uitlopen. Ik moet toegeven dat ik om drie uur naar huis ben gegaan en vijf uur dus niet gered heb. Hierdoor heb ik ook de daadwerkelijke prijsuitreiking gemist. De ene lan lukt het mij wel, de andere keer ben ik zo slim geweest om gewoon de hele zaterdagnacht door te gamen en dan lukt het mij vaak niet. Deze lan was een gevalletje doorhalen en dus moet ik mijn excuses aanbieden voor missende prijsuitreiking foto’s.

img_The_Reality_XV3_6img_The_Reality_XV3_7img_The_Reality_XV3_5

Over het algemeen was The Reality weer een groot succes! De temperatuur in de zaal blijft altijd een dingetje, maar dat is dan ook nogal moeilijk te regelen met honderden draaiende PC’s. Gelukkig heeft het Fries Congrescentrum grote rolluiken die soms even open gegooid werden en ’s nachts was het bijna een beetje koel gezien een groot deel van de PC’s dan uit staat. De slaapplekken waren weer prima, hoewel ik er zelf dit jaar geen gebruik van heb gemaakt. De Wc’s bij de vrouwen waren tip top in orde, hoewel ik van een aantal heren wat klachten gehoord heb op de zaterdagavond. Het eten was prima en het internet uiteraard ook. Ook erg fijn om de thema’s weer terug te zien!

img_The_Reality_XV3_2

Hopelijk heb ik jullie enthousiast gemaakt en zie ik jullie volgend jaar ook op The Reality! Hoewel er dit jaar al veel meer meiden waren, zie ik het natuurlijk het liefst zo’n 50-50. Het was een fijn weekend waarin ik veel nieuwe vrienden gemaakt heb. Ik zeg, tot volgend jaar!

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.