Als brildraagster is het soms moeilijk om een comfortabele headset te vinden. Daarnaast heb ik twee helix piercings die soms ook lekker in de weg zitten. Brengt de Thrustmaster Y250-CPX hier verandering in?

De Thrustmaster Y250-CPX is niet alleen voor PC gebruik maar kan ook gebruikt worden voor de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Nintendo 3DS, tabletten en smartphones. De Y250-CPX is eigenlijk een samenvoeging van het beste uit de vorige headsets, de Y-250P, Y-250X en Y-250C.

img_forzahorizon2_08

Het eerst wat opvalt als je hem op je hoofd zet is dat hij best wel breed is, dit komt mede omdat de hoofdband aan de buitenkant van het luidspreker gedeelte zit. Zodra de luidsprekers (50 mm) over je oren gaan merk je meteen dat ze geluid van buitenaf enorm dempen, een andere plus is dat ik geen last heb van mijn piercings. De hoofdband is uiteraard verstelbaar. Na een tijdje gamen begin ik wel wat last te krijgen van het punt waar de hoofdband de bovenkant mijn hoofd raakt. Ook zit bij deze headset mijn bril niet echt lekker, maar dat zit hij eigenlijk bij geen enkele headset. Voor de niet brildragers onder ons zit het uiterst comfortabel.

img_forzahorizon2_08

De headset komt met een afneembare microfoon. Let erop dat je de microfoon ver genoeg in de headset klikt, anders werkt hij niet! Dit heeft bij mij voor wat frustratie met daarna hilarische taferelen gezorgd. De microfoon is buigzaam en geeft een helder geluid naar de tegenpartij – mits hij dus ver genoeg ingeplugd zit. Je kunt de microfoon geheel aanpassen via de switch aan je headsetkabel (520 cm). Er zitten onder andere knoppen op voor de bass, chat, voice, mic aan/uit, mic gain en game, zo kun je alles individueel aanpassen onder het gamen. Ook zit er een handige clip aan de kabel zodat je hem aan je kleding kan bevestigen.

img_forzahorizon2_08

Dankzij knoppen als bass, chat, voice en game kun je makkelijk onder het gamen schuiven met je geluidskwaliteit. Wil je het game geluid harder dan ga je met game aan de slag, hoor je je teammaten liever wat duidelijker dan kun je gaan schuiven met chat. Bass is vooral handig als je muziek luistert. Wil je bass? Dan krijg je ook bass, een hele vette. Over het algemeen heb ik niets aan te merken op het geluid, het is gewoon prima en dankzij de luidsprekers met zachte earpads verdwijnt het omgevingsgeluid eigenlijk volledig.

img_forzahorizon2_08

De headset komt met verschillende kabels waardoor je hem dus voor zowel PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo 3DS en PlayStation Vita kunt gebruiken, maar je kunt hem ook voor tablets, smartphones (inclusief de mogelijkheid om te bellen) en MP3’s gebruiken. De headset is al vanaf €39,99 te koop.

img_forzahorizon2_08

Specificaties op een rij:

Geschikt voor
PC
PlayStation 3
PlayStation 4
Nintendo 3DS
PlayStation Vita
tablets
smartphones (inclusief de mogelijkheid om te bellen)
MP3’s

– 50 mm luidsprekers, dubbele elektro-akoestische versterking van de lage tonen dankzij het unieke ontwerp van de luidsprekers in combinatie met de elektronische basversterking ingebouwd in de controller.
– 520 cm afneembare kabel.
– afneembare microfoon.
– multifunctionele switch aan de kabel om specifieke geluiden apart aan te passen en Voice feedback systeem.
– aan te passen hoofdband en microfoon.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.