Het einde van de wereld water week nadert. Voordat het zover is wil ik nog de leukste Nintendo water games met jullie bespreken. Dit zijn games die ik grotendeels zelf heb gespeeld en waarvan ik vond dat ze hier thuis horen. Laat je nog een keer goed verrassen met de Nintendo games.

Mario en Sonic op de Olympische zomerspelen – Londen 2012
img_marioensonic

Het spel mag dan 3 jaar oud zijn, ik kan me er nog uren mee vermaken. In de game speel je de Olympische spelen van Londen 2012 na met Mario en Sonic karakters. De sportonderdelen zijn: atletiek, schermen, boogschieten, schietsport, turnen, roeien, tafeltennis, zwemmen, hardlopen, fietsen, paardrijden, badminton, voetbal en volleybal. Het zwemonderdeel kent de 100m vrije slag, 4x100m vrijslag (alleen Wii), 10m platform (alleen DS) en synchroon zwemmen. Jouw gekozen karakter bepaalt welke zwemslag jij moet doen op de 100m vrije slag. Het synchroon zwemmen bestaat uit een team van 4 spelers die op muziek moeten bewegen in het water.

Wipeout
img_wipeout

Net zoals op tv moet je in deze game de wipeout zones overleven. Alleen hier is het een stuk makkelijker want er doen maar 4 spelers mee. Na elke ronde valt er niemand af. Je leest het goed, je kan er dus zo lang mogelijk over doen want je valt niet af. De game telt 4 verschillende categorieën voor karakters. Klein, middel, groot of special. De kleine karakters zijn een stuk sneller en minder behendiger dan de grote karakters, die zijn juist behendig en helemaal niet snel. Als jij niet op de baan loopt heb je de mogelijkheid om tennisballen te gooien. Dit geeft de game een grappig en moeilijker aspect omdat je de uitdager van de baan af kan gooien.

SpongeBob SquarePants: Creatuur van de Krokante Krab
img_spongebobcreature

Als we het over water hebben moeten we Spongebob niet vergeten. Hij kan namelijk een kampvuur onderwater maken, frituren onderwater en een kraan open draaien. Verzin het maar, Spongebob lukt alles. In SpongeBob SquarePants: Creatuur van de Krokante Krab speel je met verschillende karakters uit de bekende serie. Je gaat spelen met onder andere SpongeBob, Patrick en Plankton. De game plaatst je in de nachtmerries van de verschillende karakters. Deze nachtmerries worden bizarre werelden. De game combineert allerlei verschillende gameplay elementen. Zo moet je met SpongeBob racen en vliegen. En in Planktons nachtmerrie ben je reusachtig en moet je Bikinibroek platstampen.

New Super Mario Bros
img_supermariods

De gemene Bowser heeft Princess Peach gekaapt en aan jou de taak om haar terug te veroveren. Dit doe je door alle 8 werelden uit te spelen. Elke wereld heeft een thema en zo heeft wereld 3 het thema tropisch eiland met constante verandering van het waterpeil en onderwater levels. Ja, ook Mario gaat onderwater. Naast de lastige levels zijn er de zogeheten Toadhuizen waarin Mario tegen een vraagteken-blok moet springen om zo een willekeurig voorwerp te bemachtigen. Dit voorwerp kan hem helpen het level te halen. New Super Mario Bros bevat naast het hoofdavontuur ook nog een speciale stand waarin je achttien verschillende minigames kunt spelen. Naast de huidige minigames zijn er ook nog eens tien andere minigames die je via een LAN-verbinding met je vrienden kan spelen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze
img_donkeykong

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is een platform game net als New Super Mario Bros. De game kent geen uitgebreide tutorial simpelweg omdat die nauwelijks nodig is. Het eiland word aangevallen door pinguïns, walrussen en ander dieren uit de poolgebieden. Donkey, Diddy, Dixie en Cranky laten dit niet zomaar gebeuren. In deze game hobbel je door 6 speelwerelden om vervolgens de eindstrijd te voeren. Jij speelt Donkey Kong maar onderweg kan Diddy, Dixie of Cranky zich bij je voegen, afhankelijk van welke je uit de tonnen bevrijdt. Donkey Kong Country: Tropical Freeze kent net als Mario enkele water levels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.