Escape Dead Island is zo’n titel waar je niet zo heel veel van verwacht, maar dan toch heel vermakelijk blijkt te zijn.

In een vrij korte periode zullen er drie verschillende games rondom de franchise van Dead Island uitkomen. Dead Island 2 staat natuurlijk op de planning voor volgende jaar en aan het einde van dit jaar komt Dead Island: Epidemic uit. De derde game en niet helemaal de onbelangrijkste is Escape Dead Island. De game valt onder de zombie hack and slash games maar is wel totaal anders dan de originele Dead Island games. Escape speelt zich af tussen Dead Island en Dead Island 2. Je bent een rijkeluiskind dat op het punt staat alles te verliezen. Je gaat op onderzoek uit waarom en hoe de zombie epidemie is uitgebroken., in de hoop dat jij het verhaal kunt na vertellen en bakken met geld binnenhaalt.

De game draait meer om het verhaal dan het slachten van zombies, je speelt nu eenmaal niet met een doorgewinterde zombie hunter. In het eerste deel van de game speel je voornamelijk stealth en is het de bedoeling om ongezien langs de zombies te komen. Het is een third-person game en dit hebben ze gedaan zodat jij nog beter met de hoofdpersoon mee kunt leven. Er gebeuren namelijk vreemde dingen op het eiland, of zit het allemaal in zijn hoofd? Door vreemde visioenen of ineens wakker worden zonder te weten waar je bent, lijkt het alsof je gedeeltes van de game aan de drugs zit. Dit word versterkt door de stijl van de game. Escape Dead Island is namelijk gemaakt in een mooie comic-stijl. Niets geen realistische bloed effecten of poppetjes die in detail op echte mensen lijken. Zo houden ze mooi onderscheid tussen de andere Dead Island games en blijft deze game luchtig qua realiteit maar zwaar door het verhaal.

Ik kan niet wachten tot ik de game eindelijk kan gaan spelen want zo zijn de zombies ook een stuk minder eng. Al sloeg mijn hart wel een paar keer over van de spanning door al het gesluip.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.