Ieder jaar hoor ik mijn klanten het weer roepen “Dit jaar wordt CoD zo stom, ik ga hem niet kopen”. Vervolgens komen deze mensen de dag na release allemaal massaal de game halen. Waarom zijn we zo bang voor verandering in deze titel?

Dingen veranderen nu eenmaal, je kunt niet jaren op rij de zelfde titel uitbrengen en hier weinig in aanpassen (op Fifa en PES na dan). Call of Duty: Advanced Warfare gaat mee met de shooterhype. Ook op het gebied van games zie je trends die ontstaan omdat het grote publiek daar zin in heeft. Na het zien van een korte video over Call of Duty: Advanced Warfare werd het mij duidelijk dat die games toch zeker nog wel gericht zijn op de hardcore shooter speler.

De multiplayer zal zichzelf totaal vernieuwen. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met Titanfall, maar dit ga ik niet doen. In Call of Duty: Advanced Warfare speel je met een jetpack op, wat grof gezegd inhoudt dat je omhoog kunt en de levels dus ook verticaal uitgebouwd zijn. Je tegenstander kan jou dus letterlijk vanaf alle kanten aanvallen. Dit geeft de multiplayer game gelijk extra mogelijkheden, maar hierdoor wordt het niveau ook aanzienlijk omhoog gehaald. Je moet nu echt goed kunnen richten wil je al die springende vijanden naar beneden zien te halen.

Omdat iedereen zijn eigen speelstijl gaat creëren, is je character ook helemaal te customizen. Als allereerst is er een mogelijkheid om vanaf het begin van aan al voor een vrouwelijke soldaat te kiezen. Dit is voor ons vrouwen natuurlijk een mooie erkenning. Daarnaast kun je weer verschillende perks uitkiezen en zo jouw character uitbouwen. Mocht je door een vijand neergeschoten worden en willen zien uit welke items hij is opgebouwd, dan kun je dit ook gewoon zien.

Er zitten meer wapens in deze Call of Duty dan ooit tevoren. Je verkrijgt ze door XP-punten te verdienen, maar je vindt ze ook in supply boxen. Zo kun je ook per ongeluk een zeldzame tegenkomen. Doordat je nu zo veel wapens hebt, is het lastig om de juiste te kiezen. Voordat je straks een heel potje moet spelen met een wapen dat je liever niet had willen kiezen, kun je vooraf een shootrange ingaan. In deze shootrange test je het wapen of eventueel de attachment en kun je vanuit daar beslissen of je deze in de game mee wilt nemen.

Zelf ben ik één van die personen die de game toch wel wil gaan spelen. Als je nog twijfelt, bedenk dan dat niet elke verandering slecht is. Call of Duty: Advanced Warfare speelt heerlijk en ik hoop dat ik goed genoeg leer richten om mijzelf ook verticaal staande te kunnen houden.

 

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.