Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het 3-op-een-rij spel Yeti Quest – Crazy Penguins.

In Nederland lijkt alles soms om kou te draaien. In de zomer willen we koelte en voor je het weet is de zomer voorbij en komt de winter er al weer aan. Deze yeti en pinguïns hebben een heel ander probleem met koelte. Het heeft twee weken lang gesneeuwd en nu zijn er vele dingen onder gesneeuwd. De yeti en de pinguïns willen hun leefgebied weer herstellen en ze hebben jouw hulp nodig.

img_Yeti_Quest_1

In ieder level wordt er een ander gebied aangepakt. In de levels is een overzicht te zien van alle grondstoffen die begraven liggen onder de sneeuw. Door een modus te kiezen kan je vervolgens helpen om de sneeuw weg te ruimen. Er zijn drie modi waar je uit kan kiezen: wisselen, ketens of groepen. Bij wisselen krijg je de standaard die-op-een-rij versie waarbij je telkens een vakje moet wisselen met een ander vakje om drie of meer op een rij te krijgen. Bij ketens zal je je muis over vakjes met dezelfde grondstoffen moeten verplaatsen en zo een lange keten te maken. Groepen is een modus waarbij je moet klikken om een groepje grondstoffen op te ruimen. Tijdens een level je kun je altijd wisselen tussen deze modi en zo kan je het spel spelen zoals jij het graag wilt!

img_Yeti_Quest_2

Om je te helpen zijn de pinguïns altijd aanwezig. De pinguïns hebben ieder een eigen vaardigheid waarmee ze grondstoffen onder de sneeuw vandaan kunnen krijgen. Ze kunnen je echter niet helpen tot ze wat vis hebben gegeten om op krachten te komen. De vissen zitten in het speelveld en door grondstoffen onder de vis vandaan te spelen zullen ze naar beneden vallen richting de pinguïns. Ieder pinguïn heeft zijn eigen vis. De pinguïns kunnen bijvoorbeeld paddenstoelbommen detoneren of een sneeuwbal gooien om sneeuw weg te ruimen. Samen met de pinguïns en jouw vindingrijkheid kan jij het eiland vrij maken van al die bergen sneeuw. Ga jij ze helpen?

img_Yeti_Quest_3

Conclusie:
Yeti Quest – Crazy Penguins is een luchtig drie-op-een-rij spelletje waarbij je sneeuw moet wegruimen boven verschillende grondstoffen. Het meest bijzondere aan dit spel zijn de verschillende modi waarmee je de gameplay naar je eigen hand kan zetten. Wissel je liever vakjes, maak je liever ketens of vind je het heerlijk om snel alle groepen grondstoffen weg te klikken? De vaardigheden van de pinguïns zijn ideaal voor de lastige hoekjes waar je de sneeuw maar niet weg krijgt. Ben jij klaar voor de kou?

Yeti Quest – Crazy Penguins is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.