Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Royal Envoy.

Ik speel al casual games sinds ik erg jong was. Mijn favoriet is nog altijd Build-a-lot geweest, wat ook één van mijn eerste casual games was die ik ooit gespeeld heb. Ik werd dan ook erg gelukkig toen ik zag dat Royal Envoy dezelfde gameplay heeft. Ik wist het meteen zeker: dit wordt de volgende game voor de Casual Friday! In Royal Envoy heeft de koning om jouw hulp gevraagd. Er is een verschrikkelijke storm over de eilanden van Islandshire gewaaid en vele dorpen zijn verwoest. Samen met de architect Cecil ga je op pad om deze dorpen een handje te helpen. Huizen betekenen namelijk inkomen voor de koning en hij houdt nou eenmaal van geld.

[center][img]/images/news/Sandra/Casual_Friday/Strategie_TimeManagement/Royal_Envoy/royal1.jpg[/img][/center]
Cecil laat je zien hoe je de dorpen opnieuw zult moeten opbouwen. Je hebt bouwvakkers nodig en geldinners. De geldinners halen de huur bij de huizen, en bouwvakkers bouwen huizen, verbeteren ze en kunnen obstakels op de weg vrijmaken. Boven in beeld zie je de doelen die je moet voltooien om de inwoners van het dorp gelukkig te maken. Zo zal je meerdere blokhutten moeten bouwen, soms verbeteren naar een bepaald sterrenniveau en soms zal je een flink geldbedrag bij elkaar moeten sparen. Voor mensen zoals ik die graag zo goed mogelijk presteren tijdens zulke time management spellen is rustig doen geen optie. Bij ieder level valt namelijk een gouden ster te behalen als je het binnen een bepaalde tijd weet te voltooien. Hou je niet zo van tijdsdruk, dan kan je die sterren gewoon links laten liggen en lekker rustig je gang gaan.

[center][img]/images/news/Sandra/Casual_Friday/Strategie_TimeManagement/Royal_Envoy/royal2.jpg[/img][/center]
Tijdens je spannende reizen met Cecil langs de vele eilanden die je hulp nodig zijn kom je veel bijzondere momenten tegen. Piraten zullen je belagen en eisen dat je ze helpt. Schatkaarten zullen je plannen in de war schoppen, afgebroken takken versperren je weg en als alles eindelijk op rolletjes loopt komen de piraten er weer aan! De filmpjes tussendoor die het verhaal vertellen zijn grafisch erg leuk gedaan. Je zult ook met logica moeten gaan denken als je de inwoners tevreden wilt houden. Ze wonen niet graag naast luide locaties zoals markten en houtzagerijen. De locaties van je gebouwen hebben dus invloed op hun geluk en daar zal je dus tijdens het bouwen ook rekening mee moeten houden. De koning en de eilanden van Islandshire hebben je hulp nodig, lijkt het jou leuk om even als architect te spelen? Dan is dit spel iets voor jou!

[center][img]/images/news/Sandra/Casual_Friday/Strategie_TimeManagement/Royal_Envoy/royal3.jpg [/img][/center]
[b]Conclusie:[/b]
Royal Envoy is een time management spel waarbij je dorpen moet opbouwen en huur moet innen. Vele obstakels liggen echter in de weg. Denk logisch na, werk strategisch en snel om de inwoners gelukkig te maken en nog net die gouden ster binnen te halen! Het spel zit grafisch mooi in elkaar en de gameplay is door meerdere soorten gebouwen variërend en wordt geleidelijk aan moeilijker. Als je net als mij een fan bent van Build-a-lot is dit spel het absoluut waard!

Royal Envoy is op [url=http://female-gamers.denda.com/store/product/10090013-royal-envoy?play=true] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url=http://female-gamers.denda.com/store/time-management-spelletjes] voor meer time management spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.