Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Gourmania.Soms ben je even toe aan een zoek en vind spel zonder te veel nadruk op het verhaal. Eventjes je verstand op nul en de lijstjes langs gaan om vervolgens die voorwerpen te zoeken. Gourmania helpt je met deze drang en gooit er nog een schepje bovenop. Met restaurants die je moet runnen, de bestellingen van klanten die je moet maken en het bedenken van nieuwe recepten krijg je het druk zat met Gourmania! Gelukkig wordt er weinig tijd besteed aan de verhaallijn en kan je razendsnel de voorraadkast induiken om eens lekker rond te neuzen. De restaurants hebben jouw hulp nodig dus zet je schrap en start met het vinden van al die ingrediënten!

In Gourmania begin je bij een fastfood restaurant. De eigenaar laat je de keuken zien en waar je het kookgerei kunt vinden. Met de ingrediënten kan hij je niet helpen, die liggen overal verspreid. De klanten stromen al binnen en jij moet ze zo snel mogelijk helpen om ze tevreden te houden. Als nieuwe stagiair valt dat niet mee want waar ligt die sla nou? Tijd om te zoeken dus! Bij iedere bestelling van een klant staan de ingrediënten op een bonnetje. Jij zult in de keuken moeten zoeken naar de ingrediënten die verspreid liggen. Wees snel of het geduld van de klanten raakt op! Af en toe zal je na het verzamelen van de ingrediënten ze nog moeten bereiden. Je sleept dan de stapel ingrediënten op het bonnetje naar de pan boven in beeld of naar de snijplank. De bereiding duurt even en daarna betaald de klant en kan jij door met de volgende bestelling.

Af en toe krijg je een bonuslevel. In het bonuslevel zie je allemaal schaduwen van ingrediënten. Onder in beeld zijn de ingrediënten ingekleurd en jij zult de juiste producten naar de juiste schaduwen moeten slepen. Wanneer je alle schaduwen hebt gevuld heb je nieuwe recepten ontwikkeld voor het restaurant. Tussen de levels door zijn er af en toe andere restaurants te koop. Door een ander restaurant te kopen kan je die ook verbeteren door er als kok te werken. De klanten gaan tevreden naar huis en het restaurant krijgt steeds betere recensies. Door betere recensies zal het restaurant meer winst maken. Koop alle restaurants op en verbeter ze in kwaliteit door zelf in de keuken aan de slag te gaan. Ontdek alle recepten en stuur alle klanten met een volle maag naar huis. Kan jij snel genoeg alle ingrediënten zoeken om alle bestellingen succesvol af te ronden?

Conclusie:Gourmania onderscheidt zich van andere zoek en vind spellen door geen verhaallijn aan te houden. Zoek ingrediënten onder tijdsdruk en rond alle bestellingen snel af. Ontgrendel alle recepten in bonuslevels, koop andere restaurants op en laat ze schitteren! Ben jij de chef-kok waar al deze restauranteigenaren op zitten te wachten?Gourmania is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.