Jij bent een heel klein speelgoed autootje in een grote mensen wereld! Rijdt tussen enorme hamburgers en knuffels door en laat je tegenstanders stofhappen in Super Toy Cars.

Bij een race game voor de Wii U denk je waarschijnlijk al snel aan Mario Kart 8. Super Toy Cars is van een heel ander kaliber en staat zijn mannetje naast deze grote race reus. Je beland in een soort Toy Story wereld waarin je racet met kleine speelgoedauto’s. Onder het genot van een leuke soundtrack van The Spin Wires (start to ignite!) die je al snel onbewust meezingt, waan je jezelf in verschillende races: Career race, Quick race of in de Track Editor.

In Career ga je door acht banen heen op vier verschillende locaties. In totaal kun je 48 races doen. Elke baan heeft zes races. Deze races kunnen onder andere tijdraces zijn, races tegen 8 anderen, races waarbij er om de zoveel tijd de laatste persoon in de race door eliminatie uit de race gehaald wordt tot er twee over blijven en races waarbij je mijnen moet ontwijken. Je hoeft niet per se eerste te worden in de race om verder te kunnen. De banen verschillen van een straat-stijl, keuken, garage en kinderkamer. Uiteraard zijn alle dingen in de baan zoals blokken, ballen en etenswaren enorm groot. Op de baan kun je soms power ups vinden. Er zijn zeven verschillende power ups zoals een biljartbal, olievlek, lijmvlek en mijn. De power ups krijg je wanneer je met je auto door een speciaal blokje rijdt. Je kunt je power up daarna los laten om een olievlek te creëren of een enorme biljartbal naar voren te schieten op je tegenstanders. Je kunt met vier mensen in je woonkamer spelen of je kunt tegen acht mensen online spelen.

Met elke race krijg je credits. Hiermee kun je nieuwe auto’s kopen, je auto een andere kleur geven of je auto een boost geven met upgrades. Er zijn in totaal 16 auto’s. Dingen die je kunt upgraden aan je auto zijn de acceleratie, het gewicht, drift, boost, maximale snelheid en het sturen. Elke auto stuurt weer anders. De VW bus kan moeilijk de bochten kort nemen, daarom is driften met deze auto een must. De Hot Rod kan juist erg gemakkelijk de bocht scherp nemen en zo verschilt de rijstijl per auto. Dit is altijd even wennen zodra je de race met een nieuwe auto start.

De besturing is wat ik persoonlijk aan deze game heel leuk vind. Het feit dat elke auto weer heel anders rijd geeft veel afwisseling. Wat wel irritant is, is dat zodra je tegen een andere auto aanbotst en verkeerdom terecht komt, of wanneer je verkeerd tegen de zijkant aan knalt, je auto een stukje verderop weer op de baan geplaatst wordt en je vanaf dat punt weer verder racet. Je auto knippert een seconde of twee wat doorzichtig terwijl je, nadat je weer gas moet geven en vaart maakt, verder rijdt en daarna ben je weer in de race. In de race spaar je “boost” op, wanneer je blauwe balk vol is kun je de boost gebruiken en eventjes extra hard rijden.

Erg leuk is de Track Editor van de game. Met deze optie maak je je eigen banen om op te racen. Je mag zelf bepalen wat je op en rondom de baan zet en de vorm van de baan. Je kunt objecten zo groot of zo klein maken als je maar wilt en je kan objecten op de weg leggen. Deze objecten kun je tegenaan rijden maar doen verder weinig behalve weg stuiteren en je soms wat langzamer laten rijden. De Track Editor werkt erg gemakkelijk. Wanneer je je baan even wilt testen kun je een rondje rijden om te zien of je tevreden bent met wat je gecreëerd hebt of je kunt de baan van bovenaf bekijken met de camera.

Als je even zat ben van Mario Kart, maar je wilt wel graag racen op de Wii U, dan is Super Toy Cars een leuk alternatief. Waan je in een grote wereld, of in een kleine auto, het is maar net hoe je het bekijkt en ga de strijd aan tegen anderen met verschillende auto’s. De banen doen mij echt denken aan Toy Story en het extra level van LEGO the video game waarbij je door de kinderkamer vliegt en rent. Met wat meer verschillende tracks van de makers zelf zou ik mij uren kunnen vermaken! Schreeuw mee met The Spin Wires en voor je het weet zit dat liedje net zo erg in je hoofd als “Everything is Awesome”. Voor het redelijk kleine prijsje is deze game zeker een Wii U eShop aanrader.

Heathers Score:

Gameplay: 7.5/10
Fun: 7/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 7.5/10

Totaalscore volgens reviewer: 7.4

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.