Als je de lieve robot Chibi-Robo nog kent dan draai je al een aantal jaartjes mee. Ooit had deze robot zijn eigen game op de Gamecube maar vandaag de dag download je hem gewoon naar je 3DS.

Chibi-Robo is een robot die zich in de echte wereld begeeft en van oorsprong huishoudelijke klusjes oplost. In deze game word Chibi-Robo ingehuurd door Mr. Curator. Een maffe meneer die bezig is met het creëren van een museum vol met NostalJunk. NostalJunk zijn voorwerpen uit de echte wereld die vastgelegd gaan worden door jou en je 3DS camera.

Om foto’s te kunnen maken van hedendaagse objecten heb je Happy Points nodig. Deze punten zijn te verdienen door een reeks kleine mini-games. Met Chibi-Robo kun je in de game op een laptop gaan staan, in jou mailbox zullen smeekbedes zitten van andere robots die jouw hulp nodig hebben. De mini games zijn erg divers en hebben elk een eigen moeilijkheidsgraad. Zodra je een robot geholpen hebt kan hij jou nog een taak geven. Dit zijn over het algemeen dezelfde opdrachten maar dan iets moeilijker. Zo moet je op ballonnen schieten door met je 3DS te bewegen of word je een koelkast ingestuurd om het juiste ingrediënt te zoeken. Met de Happy Points die je hiermee verdient kun je Silhouette Films kopen. Silhouette Films zijn een soort sjablonen voor je foto’s. Je kiest welke Silhouette Film je wilt gebruiken waarna je er een object bij zoekt dat precies aan deze vorm voldoet. Als je de foto maakt en deze goedgekeurd word, komt hij in jouw museum terecht.

Mocht je niet genoeg Happy Points kunnen verzamelen in de mini games dan kun je altijd nog op je oude taken terugvallen en het huis schoonmaken. Er zijn verschillende locaties vrij te spelen waar jij als Chibi-Robo al het stof kunt opzuigen of afval kunt verzamelen. Soms zullen er andere robots op deze locaties zijn die jou vragen stellen of taken geven. Om er voor te zorgen dat je jezelf niet gaat vervelen zitten er ook collectables in de game zoals mini robotjes en puzzelstukjes die je kunt verzamelen. Alles om aan extra Happy Points te komen.

Het lijkt een simpel spelletje maar er is iets wat ik je nog niet verteld heb. Chibi-Robo heeft een korte batterijduur. Om de zoveel tijd moet je terug naar een stopcontact om jezelf op te laden. Dit lijkt eenvoudig maar als er geen stroom in de buurt is en het is te ver om terug te lopen dan ben je leeg en kun je opnieuw beginnen. Dit is best wel een lastig gegeven omdat elke sprong en elke draai jou energie kost. Je weet voordat je aan een mini game begint ook niet hoe lang deze zal gaan duren en ik heb meerdere keren zonder energie gezeten.

Chibi-Robo! Photo Finder heeft een aantal nadelen, zo is hij volledig in het Engels. Voor de jongere onder ons kan dit best wel lastig zijn omdat er redelijk veel tekst in voor komt. Overigens word er geen Engels gesproken maar een robot taaltje. Het robot taaltje zijn drie zinnen die steeds herhaald worden dus ik zette al vrij snel mijn audio uit. Door de slechte camera in de 3DS is het soms knap lastig om een goede foto te maken. Je moet een foto meerdere malen maken vanaf een andere hoek of met betere belichting wil die niet steeds afgekeurd worden. Dit ligt voornamelijk aan de camera maar het beperkt de gameplay wel.

Als je van de vorige Chibi-Robo games houdt is het zeker de moeite waard hem voor die paar euro te downloaden. Je zult er zeker plezier van hebben want het stijltje ziet er natuurlijk weer super cute uit. Mocht je nu echt niet met de 3DS camera om kunnen gaan dan is hier mijn tip: Maak gebruik van foto’s op het internet. Door je computerscherm is deze altijd goed belicht. Maar denk er aan wel eerst items uit je eigen huis proberen want het is toch een beetje cheaten.

img_road_not_taken_boxartDidi’s Score:
Gameplay: 7/10
Fun: 7/10
Levensduur: 6,5/10
Graphics: 6/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 6,7

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.