Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Viking Saga – Epic Adventure.Ingolf, een Noorse koning, is verliefd geworden op Dala. Helaas laat de vader van Dala dit niet toe en stuurt Ingolf op een avontuur om een speciale diamant voor hem te vinden. Je vertrekt meteen met een aantal metgezellen op zoek naar deze diamant. Na een flinke tijd varen kom je aan op een speciaal eiland waar je denkt dat de diamant verborgen ligt. Er zijn alleen een aantal probleempjes die het jouw zoektocht moeilijk maken. De lokale bevolking, overstromingen en bosbranden zullen het jouw avontuur lastiger maken en je metgezellen kijken naar jou om ze te leiden.

Je start bij de kust, waar de lokale bevolking niet zeker weet of ze je vertrouwen. Je zult met het stamhoofd moeten praten, maar de weg naar hem toe is geblokkeerd. Het is aan jou en je Vikingen om de paden te herstellen om bij het stamhoofd te komen. Gaten in de weg zullen gerepareerd moeten worden met mankracht en dit zware werk maakt de mannen hongerig. Je zult strategisch moeten bepalen welke taken belangrijker zijn. Verzamel je eerst voedsel? Of ga je eerst de brug repareren zodat je weer bij meer grondstoffen kunt komen? Als je de verkeerde strategie kiest kan het voor tekorten in grondstoffen zorgen waardoor je mannen niet verder kunnen werken totdat deze weer verzameld zijn. Ieder level gaat op tijd en na een bepaalde tijd zullen het aantal sterren dat je kunt verdienen minder worden. Door een verkeerde strategie te kiezen kan dit je veel tijd kosten.

Tijdens je avontuur zal je verschillende doelen hebben die je moet voltooien. Per level zijn er verschillende taken die onder in beeld staan. Zo zal je voor je druïde een hut moeten bouwen, een boerderij zal voor voedsel zorgen en een zagerij voor hout. Gewone hutten voor je Vikingen zorgen voor zilver, wat je nodig zult zijn om voedsel en hout te kunnen kopen bij de boerderij en zagerij. Bouw je eerst een boerderij en zagerij en ben je de hutten vergeten? Dan heb je geen zilver om voorraden te kopen en zal dit je duur komen te staan. Denk daarom altijd goed na welke handelingen je uitvoert in welke volgorde! Het wordt je flink moeilijk gemaakt door de omgeving, want een woestijn, besneeuwde bergen en het donkere woud zullen jouw zoektocht onmogelijk maken. Ben jij een goede leider en leid jij jouw metgezellen succesvol naar de diamant? Zal je ooit terug kunnen keren naar de lieve Dala die op je wacht?

Conclusie:Viking Saga – Epic Adventure is een prachtig time management spel waarbij je op zoekt zult gaan naar een bijzondere diamant. Als je de diamant vind mag je van Dala’s gemene vader toch met Dala trouwen. Dat maakt het gevaarlijke avontuur natuurlijk helemaal waard! Kan jij strategisch genoeg denken om de gevaren van dit eiland te omzeilen en de lokale bevolking tevreden te stellen? Ontdek het in Viking Saga – Epic Adventure!Viking Saga – Epic Adventure is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.