In plaats van een live persconferentie kiest Nintendo ervoor om een Digital Event uit te zenden. Maar dan wel een waar ontzettend veel nieuwe trailers en games voorbij komen die je hier kunt zien.
Het Digital Live Event van Nintendo was op een grappige manier gedaan, met als intro en shots tussendoor van diverse bekende Nintendo iconen als poppetjes van klei in grappige situaties.

Als eerst mochten we gaan genieten van een vechtpartij in de Super Smash Bros. voor de Wii U. Daarbij krijgen we ook al een glimp te zien van een nieuwe ontwikkeling binnen Nintendo die je bekend voor zal komen. In de gameplay kan je zien dat je eigen Mii omgetoverd kan worden in een Mii Fighter. Daarbij heb je de keuze om hiervan een Mii Brawler te maken zonder wapens, Mii Swordfighter met een zwaard dus en een Mii Gunner met diverse bombs tot zijn/haar beschikking. Deze game die veel mogelijkheden geeft in de manier van vechten kun je rond 3 oktober 2014 verwachten voor de Wii U.

Naast de Wii U kan je Super Smash Bros. straks ook op de Nintendo 3DS spelen. Deze komt zelfs iets uit eerder namelijk in de zomer van 2014.

Dan nu het stukje waar je al een kleine glimp van kon opvangen. Bij Nintendo hebben ze nu ook een eigen vorm van Skylanders en Disney Infinity namelijk Amiibo. Uiteraard gaan deze figuurtjes bestaan uit de bekende Nintendo karakters zoals Super Mario, Zelda en Donkey Kong. Het verschil is wel dat Amiibo alleen voor de Wii U geschikt zal zijn. Je kan deze figuurtjes gebruiken binnen Super Smash Bros. maar is ook met de game Mario Kart 8 compatible.

Ben je ook zo fan van Yoshi en vindt je hem ook zo schattig? Let op Yoshi word in de nieuwe game Yoshi Woolly World nog schattiger dan ooit! Wanneer je de gameplay trailer ziet word je meteen vrolijk en dat is precies wat de ontwikkelaars van dit spel wilden bereiken. Mocht het deze zomer een regenachtige dag worden kruip dan lekker in een luie stoel en laat je opvrolijken door Yoshi Woolly World voor de Wii U.

Wanneer Yoshi niet schattig genoeg is voor je, dan heb je voor die regenachtige dag Captain Toad die ook voor de Wii U uit zal komen deze zomer.

Uiteraard keek iedereen uit naar een nieuwe Zelda en gelukkig kregen we dan ook nieuws over deze game. In de trailer zie je een stukje gameplay en krijgen we te horen dat The legend of Zelda voor de Wii U ergens in 2015 uit zal komen.

Treinreizigers, verveelde (kleine-) kinderen of gewoon studenten tussen de lessen door willen ook wat! Met de nieuwe Pokemon Omega Ruby en Pokemon Alpha Sapphire die op 28 november 2014 voor de 3DS komen is er voor hen weer een game om naar uit te kijken.

Na al die vrolijkheid is het tijd voor wat serieuzer hak-, en vechtwerk met de nieuwe Bayonetta 2. Deze game zal exclusief naar de Wii U komen, dit zal in oktober dit jaar zijn.

Waarom niet twee games in een stoppen? De makers van Hyrule Warriors die in september 2014 voor de Wii U uit zal komen hebben waarschijnlijk precies hetzelfde gedacht. Ze combineerden in deze game de wereld van The Legend of Zelda series met die van de Dynasty Warriors series hoe dat uit pakt zie je hierboven.

Nintendo staat erom bekend vrolijke games uit te brengen. Dus na deze wat serieuzere game mogen we gaan genieten van Kirby and the Rainbow Curse die in 2015 voor de Wii U verschijnt. Binnen deze kleistijl game teken je onder andere op je Wii U het pad die Kirby moet volgen om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen. Een erg vermakelijk spel die je samen met je kleine nichtje, neefje of kind kan spelen.

Xenoblade Chronicles X is een prachtige RPG die in 2015 voor de Wii U zal verschijnen.

Mario Maker is een game die iedere Mario speler gewoon in zijn kast moet hebben! In deze game kan je je eigen levels bouwen waar Mario doorheen moet rennen, springen en duiken. In zowel de eerste Mario stijl als de latere Mario stijlen kun je levels bouwen en spelen. Deze game zal exclusief voor de Wii U verschijnen in 2015.

Splatoon is een multiplayer game die gebaseerd is op inktvissen. Juist, dat kunnen alleen Japanners bedenken. De wondere diepzee wereld heeft de makers van Splatoon geïnspireerd en binnen deze game kan je dus tegen elkaar vechten en met een speciaal wapen elkaar onderspuiten met inkt. Deze game word verwacht in 2015 voor de Wii U.

Als slot werd er nog een trailer Super Smash Bros. getoond om maar even te laten zien hoe geweldig leuk deze game gaat worden. Binnen deze trailer zien we veel meer Nintendo figuren voorbij komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.