Wat is jouw favoriete game genre? Ga je voor de actie van shooters, het gruwelen in horror games, of houd je het liever bij schattige spelletjes zoals Animal Crossing?
Ik vind heel veel genres leuk om te spelen, maar wat me niet zo trekt zijn de RPG’s (Role Playing Game). Dat komt denk ik, omdat ik niet zo geduldig ben. Ik heb geen zin om eerst een personage tot in detail te customizen, ik wil geen opdrachten doen voor totaal hulpeloze personages en ik wil me niet aansluiten bij een guild. Daar komt nog bij dat ik eindeloos allerlei powers en skills moet upgraden, maar dat kan pas als je genoeg experience points hebt verzameld. Saai, duurt lang!

Daar word ik toch verdrietig van. Ik speel liever spellen waar tempo in zit en niet al te lang duren. Zo’n 18 uur gameplay vind ik gek genoeg. Uncharted en Resident Evil bijvoorbeeld, gedachteloos maaien zonder me druk te hoeven maken of ik wel genoeg experience verzamel. Het enige wat beter wordt zijn je wapens, maar dat is omdat je simpelweg wapen 1 voor wapen 2 omruilt. Niet in een winkel, maar je blaast zijn eigenaar eerst even uit de weg. Hoppa!Vijanden omver maaien vind ik altijd een goed idee. Bij Alice: Madness Returns krijg je de tofste wapens voor deze taak. Oké, die kun je wel upgraden en je health trouwens ook. God of War dan, Kratos is toch onoverwinnelijk? Maar inderdaad, zijn health en wapens zijn ook te upgraden.

Ehm, ik kan nog veel meer favoriete titels opnoemen, maar ze hebben bijna allemaal wel een soort upgrade systeem en zodra ik in een spel verschillende outfits kan kiezen, vind ik dat wel een leuk extraatje. Daarbij speel je in iedere game een karakter, een rol. Het is niet zo dat ik al die heldhaftige daden zelf uitvoer.Hmm, eigenlijk is iedere game een Role Playing Game. Wauw, dan ben ik toch meer RPG-gamer dan ik dacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.