Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Shiver: Moonlit Grove – Collector’s Edition.Je was nog maar een baby toen Rene Molot je vond in een donker bos. Je lag in een mandje, ziek en alleen in de regen. Rene heeft je in zijn huis genomen, je genezen en je opgevoed alsof je zijn eigen zoon was. Rene is een arts, en jij inmiddels ook. Het is namelijk ruim 20 jaar later en jij bent net klaar met je studie voor geneeskunde. Na je studie hoor je dat je peetvader vermist is. Er zijn veel geruchten, waaronder dat hij aangevallen zou zijn door wolven maar daar geloof jij niets van. Jij wordt gevraagd om Rene’s plek in te nemen. Je bent onderweg met paard en wagen door het donkere bos wanneer een wolf je paard laat schrikken. Het paard probeert te vluchten, met de wagen er nog achter. Je maakt een grote tuimeling en beland op de grond. De wagen is kapot en je paard is nergens te bekennen. De wolf maakt aanstalten om je aan te vallen maar gelukkig heb je een geweer. Je schiet en raakt hem in zijn poot.

De wolf is gevlucht, voor nu, maar nu ben je midden in een donker bos tijdens deze gure nacht. Je zult snel voor een onderkomen moeten zorgen, want wie weet hoeveel wolven er nog rond lopen. Je zoektocht begint bij de wagen. Alles wat je mee kunt nemen zou van pas kunnen komen. In de wagen vind je je dagboek en een kistje dat van Rene is geweest. Eenmaal in je inventaris kun je de kist nader onderzoeken. De sleutel van deze kist is een lastige puzzel. Door in de omgeving goed te zoeken kan je soms handige voorwerpen tegenkomen. Sommige hiervan zijn in je inventaris nader te onderzoeken, zoals het kistje. Dan is er een verdere actie mogelijk met dat voorwerp, zoals een puzzel, of het gebruik van een ander voorwerp om iets nieuws te ontdekken. Wanneer je klaar bent met het zoeken naar nuttige voorwerpen wordt het tijd om onderdak te vinden. In de verte zie je rook, zou dat van een dorp kunnen zijn?

Na flink wat gepuzzel en gezoek kom je bij het dorp aan. De inwoners zijn niet echt hartelijk en willen zo goed als niets van je weten. Op één man na, daar mag je blijven slapen als jij zijn dochter geneest. Een rare brief geeft de indruk dat er iets niet klopt, maar wat? Niets is wat het lijkt en de dorpelingen schijnen veel geheimen te weten. Ze zwijgen echter allemaal. Het dorp, de rare mensen, de wolven, het lijkt iets te maken te hebben met de verdwijning van je peetvader. Het zoeken naar de geheimen van dit dorp komen je echter duur te staan. Overleef jij het vreemde dorp met de enge, rare bewoners? Welke geheimen houden zij achter en wat is er met Rene gebeurd? In deze Collector’s Edition vind je naast het spel zelf een spannend bonushoofdstuk, een handige spelgids voor dit uitdagende spel en vele extra’s. Durf jij dit spannende spel aan?

Conclusie:Shiver – Moonlit Grove Collectors Edition is een zeer spannend spel waarin jij op zoek gaat naar je peetvader. Hij is op mysterieuze wijze verdwenen en bizarre omstandigheden zorgen ervoor dat jij in een eigenaardig dorp terecht komt midden in een donker bos. Ontrafel de geheimen van de bewoners en kom achter de waarheid, maar pas op voor de wolf! De Collector’s Edition bevat een bonushoofdstuk, spelgids en vele mooie extra’s die voor een spannende ervaring zorgen. Zal je Rene vinden of kan je het niet meer navertellen?Shiver: Moonlit Grove Collector’s Edition is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.