Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Gardenscapes 2.Na het grote succes van de rommelmarkt die jij in je huis hebt gehouden, ben je terug van weggeweest! Je bent op bezoek bij je ouders, en het valt je op dat de tuin er wat verpieterd bij ligt. Tijd om samen met je ouders eens flink de bezem door het huis te jagen en spullen te verkopen! Met de opbrengst zal jij de tuin kunnen opknappen.

Rommelmarkten zijn een leuke manier om geld te verdienen en natuurlijk om je huis op te ruimen! De klanten zijn naar de raarste dingen opzoek en het is aan jou om deze te vinden in de bergen spullen van je ouders. Hoe sneller jij de spullen voor de klanten vind, hoe meer je betaald krijgt! En als je echt heel snel bent krijg je zelfs een snelheidsbonus. Deze bonus is ideaal om de mooiste dingen voor de tuin te kopen, die toch net even wat duurder zijn. Tussen de hordes klanten door zal jij ook je ouders moeten helpen. Jouw moeder is bezig met een fotoalbum en jouw vader heeft soms de raarste wensen. Af en toe zal je een foto moeten zoeken, of zal jouw vader vragen om bijvoorbeeld 20 gieters te verzamelen. Dat klinkt niet zo heel moeilijk, maar in een kamer die tot de nok toe vol staat met willekeurige voorwerpen zijn de laatste gieters vaak het lastigst verstopt.

In ieder level zijn naast de voorwerpen voor de klanten ook vele extra’s te vinden om jou het leven makkelijk te maken. Er zijn regelmatig gouden munten verstopt die bij je inkomsten worden opgeteld. Fotocamera’s, thermometers en vergrootglazen zullen je een handje kunnen helpen, maar dan moet je ze wel kunnen vinden! Deze hulpvoorwerpen nemen telkens een andere vorm aan waardoor ze niet meer lijken op hun eerdere varianten die in levels verstopt waren. Als je echt veel geluk hebt of goede ogen hebt, zal je zelfs af en toe een vraagteken kunnen vinden in de achtergrond. De vraagtekens zorgen voor een extra hint die je kan raadplegen. Tussen alle levels door is het tijd om geld uit te geven. Voor ieder onderdeel van de tuin kan je kiezen uit drie varianten, waardoor je de tuin een eigen stijl kan geven. Hou jij meer van die Romeinse zuilen? Of ben jij echt een fan van oud antiek hout? Als je genoeg geld hebt kan jij aan de tuin jouw eigen draai geven. Kan jij alle klanten helpen en de tuin in zijn oude glorie herstellen?

Conclusie:Gardenscapes 2 is een leuk vervolg op het eerste deel, en ook nu zal jij je kunsten moeten gebruiken om alle klanten tevreden te houden. Zoek de voorwerpen die ze willen kopen, verdien geld en geef het vervolgens uit aan de renovatie van de tuin. Maak jij er wat moois van?Gardenscapes 2 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.Ken je deel één nog niet? Geen punt! Je kunt hier de Casual Friday over Gardenscapes lezen!

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.