Op onze iPad is te zien wie deze graag gebruikt, mijn bijna tweejarige dochtertje. Een paar weken geleden heb ik een erg leuke app voor haar aangeschaft die ik deze week in de appcheck voorbij laat komen. Ga je mee op avontuur met Jokie?

Jokie is het vrolijke clowntje met de grote rode neus. Je vindt Jokie terug in het carnavalsfestival in de Efteling en geloof me daar kom je tijdens je bezigheid in de app achter. Alle achtergrond muziekjes zijn namelijk van carnavalsfestival in verschillende stijlen. Maar ondanks dat het herhaaldelijk terug komt is het niet zo vervelend als dat het vroeger was, althans, ik had altijd dagen lang het deuntje in mijn kop als ik in de Efteling geweest was. Het kan natuurlijk ook dat ik er nu immuun voor ben.


De app neemt je mee op reis met Jokie. Zo kun je bijvoorbeeld pizza bakken en deze samenstellen met je eigen beleg. Ook kun je mee met Jokie op een spannend avontuur in de jungle. Jokie vraagt je op zoek te gaan naar dieren. Leuk is hoe ze de combinatie hebben gemaakt van woorden, zo krijg je als je een olifant met een aap combineert een heel grappige benaming.

Naast jungle avonturen en koken met Jokie kun je ook mee op wintersport en mag je sneeuwballen gooien. Ben je klaar met de winterpret kun je nog mee naar de boerderij en muziek maken met een orkest. Gelukkig kun je daar wel andere melodietjes kiezen die Jokie en het orkest spelen zodat je ook een ander deuntje als het deuntje uit carnavalsfestival te horen krijgt.

De app is erg leuk voor kleintjes op jonge, bijvoorbeeld tweejarigen. Vaak zijn apps wat moeilijk maar deze app kunnen ze alles zelf mee doen. De Jokie app is verkrijgbaar voor de iPad voor €2,69 in de iTunes store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.