Vandaag 25 april is het ‘Rode Hoedendag’ en ook dit weten wij te combineren met games! Wist je dat er best veel game karakters zijn die een rode hoed dragen?
Maar eerst gaan we even de definitie van een hoed bepalen. Volgens Wikipedia is een hoed een soort hoofddeksel en een hoofddeksel is een kledingstuk dat je op het hoofd draagt. Oftewel, in dit geval iets roods op je hoofd! Nu zijn er een aantal game karakters die iets roods op het hoofd dragen. Dit varieert van een cape tot een mooie hoed of muts.

De eerste die iedereen wel kent is onze eigen (ja, daar is hij weer) Mario! Die vent is ook in bijna alle lijstjes wel terug te vinden!

Het neefje, Diddy Kong, van onze Donkey Kong is voorzien van een mooie rode pet. Zijn oom heeft vaak een rode stropdas om, maar dat is niet op je hoofd, dus geen plek in dit lijstje.

Maxwell van de Scribblenauts games heeft ook een rood iets op zijn hoofd. Een soort muts lijkt het wel.

Ook de Skylanders zijn vertegenwoordigd hoor! Shroomboom mag niet ontbreken.

Nog maar net uit in een game, Infamous Second Son, en meteen mag Delsin Rowe deelnemen aan rode hoedjesdag.

World of Warcraft heeft gigantisch veel karakters rondlopen. Een van de bekendste is Sylvanas The Forsaken. Ook zij heeft iets roods op haar hoofd, alleen valt het nog in twijfel te nemen of het echt rood is en niet iets paars.. Maar dan zou ze toch echt eens uit de toren van de Lich King moeten komen.

Samus, wie kent haar niet? Omdat ze een volledig metalen pak draagt staat ze in de lijst, het hoofddeksel is toch rood..

Ryu, van de Streetfighter II serie, is voorzien van een hippe hoofdband die je doet aan ‘Rambo’.

Als Luigi bloemetjes weet te plukken uit de coinboxes waar hij tegenaan beukt, trekt hij vliegensvlug een nieuwe outfit aan. Ook dan heeft hij een rode pet op! Ja ja Mario, beat that!

Shy Guy, wederom iemand van de Super Mario Bros. games, heeft eigenlijk een compleet rode outfit aan.

Niet alleen in World of Warcraft kom je haar tegen, maar ook in Hearthstone is Valeera Sanguinar te vinden. Is het een cape? Of een capuchon? Ze heeft in elk geval iets roods op d’r mooie lange lokken.

Wat dacht je van dit leuke poppetje Fez? Rood is rood en een hoed een hoedje!In League of Legends heb je verschillende ‘Champions’. Deze hebben allemaal een basis skin, maar zo nu en dan verschijnen er skins die je tegen een vergoeding aan kan schaffen. Zo zijn er ook een aantal karakters met een leuk hoofddeksel.

Lulu heeft een mooie puntmuts op.

Van een potje kaarten is deze Twisted Fate niet vies. Deze skin is terug te vinden als Jack of Hearts skin.

De grote boze wolf, maar dan de League of Legends variatie Warwick. Te vinden als Big Bad Warwick skin.

Stoere chick die Lux, met haar Imperial Lux skin.

Caitlyn is al net zo, als ze niet al een tikkeltje stoerder is dan Lux. Met haar Resistance Caitlyn skin maak je zeker de blits.

Hoe kan het ook anders dan rondom Valentijn een zeer sexy variant van Ashe uit te brengen. Namelijk de Heartseeker Ashe skin. Wat heeft ze nu op haar hoofd? Is het een hoedje? Of een doos bonbonnetjes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.