De gratis sandbox MMO H1Z1 heeft zijn eerste screenshots vrijgegeven. De zombiegame speelt zich af in midden Amerika, 15 jaar na de uitbraak van een zombievirus.
Steden en natuur, spelers zullen zombies op verschillende plekken in de game tegenkomen. In de game moeten spelers spullen verzamelen, schuilplaatsen maken en uitbreiden om zombies, beesten en eventuele andere spelers af te weren. Spelers kunnen gebruik maken van verschillende wapens zoals vlammenwerpers en molotovcocktails. Ook kunnen er in de game vuurtjes gemaakt worden en kan er in wagens gereden worden. Later word ook de mogelijkheid om in vliegtuigen te vliegen toegevoegd. Er zal niet geleveld worden in de game en je kunt ook geen skills krijgen. Je kunt in groepen door het land trekken of een rustig plekje zoeken om je eigen gewassen te kweken en te ruilen met andere spelers. Sony Online Entertainment president John Smedley:

“We’re going to make sure your zombie apocalypse fantasy is complete. If you’re like me and you want nothing more than to kill everything that moves, by all means see how that goes.”

Wanneer je dood gaat zal je gewoon weer met je eigen karakter respawnen, misschien zelfs met je eigen gear, maar dit word nog besproken. Karakters kunnen overigens volledig worden gecustomized.De game komt binnenkort naar de PC en draait op een ForgeLight engine. De volledige game zal microtransactions accepteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.