Een game die eigenlijk meegenomen zou worden in de eShoppers, maar zo tof is dat hij zijn eigen review verdient. Wat is er zo leuk aan Level 5’s Weapon Shop de Omasse?

Misschien is het persoonlijk, maar ik kan een entertainmentproduct dat een nieuw concept introduceert altijd waarderen. Zelfs als het eindproduct wat tegenvalt, zolang het mijn gedachten even helemaal op zijn kop zet, vind ik het meestal wel tof. Helaas geldt voor Weapon Shop de Omasse ook dat het vooral bij de buitenkant blijft en er verder niet heel veel diepte in zit.Dat is zo jammer, omdat de ontwikkelaar dezelfde studio is als van de Professor Layton-games die allemaal natuurlijk heel gelaagd zijn en simpelweg staan als een huis. Maar laten we bij het begin beginnen, met wat voor een game hebben we in dit geval te maken? Weapon Shop de Omasse heeft niets met puzzeltjes te maken, wel een boel met ritme en RPG’s. Je speelt een medewerker van een wapenwinkel in het plaatsje Omasse en dat is wat je de hele game lang doet: wapens en praatjes maken.

Het grappige is dat je klanten geen criminelen zijn, maar gamepersonages. Je maakt dus wapens in deze game, voor personages uit –bij wijze van spreken- andere games. Ik vind het een briljant concept, enorm grappig uitgewerkt en zeer aantrekkelijk. Vooral omdat er ook ritme-elementen worden toegepast bij het echte maken van bijvoorbeeld een bijl. De gamewereld wordt echt op de hak genomen en dat wordt gedaan met verschillende gradaties in humor.Als de gamepersonages uit je spel op pad gaan met hun nieuwe wapens, dan word je door middel van een soort chatschermpje op de hoogte gehouden van hun overwinningen en verliezen. Hierdoor kun je dan goed advies geven voor eventuele nieuwe wapens. Ja, je bent hier echt alleen maar een soort assistent, niks geen hoofdrollen. Ik vind het erg verfrissend en leuk, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die de boel liever wat meer onder controle hebben. Er wordt namelijk erg veel gepraat in deze game en je hebt niet heel veel keuze waardoor het spel wat oppervlakkig blijft.

Als je een hulpvaardig persoon in het echte leven bent, dan zul je waarschijnlijk veel plezier aan deze game beleven. Immers moet jij de personages goede wapens meegeven om ze te laten slagen. Ben jij meer iemand die in de spotlight staat, dan vind je deze game mogelijk wat minder. Ook moet je wel van Japanse/rare humor houden, want hoewel de humor in deze game divers is, is het grootste deel toch wel Japans.Maar, helaas zijn de meeste gamers controlfreaks en dat is wel waar het wat wringt in deze game. Er wordt namelijk heel veel voorgekauwd, waardoor je nagenoeg geen eigen keuzes kunt maken en dus ook weinig invloed kunt uitoefenen. Dat is wat mij betreft het grootste probleem van Weapon Shop de Omasse, als we winnen (ook als ik niet de persoon ben die vecht), dan wil ik toch wel kunnen zeggen dat ik daar een bijdrage aan heb geleverd en zo voelt het hierin niet.

In een dagje spelen ben je wel door Weapon Shop de Omasse heen, maar er schijnen verschillende eindes te zijn dus dat maakt hem aantrekkelijker om steeds weer opnieuw te spelen. Voor de prijs waarin hij in de eShop te koop is, is Weapon Shop de Omasse de moeite maar als je nog veel te spelen hebt dan kun je misschien beter een eShop-aanbieding afwachten. Hij is grappig en bizar, maar je moet wel dat controlreakerige los kunnen laten voor een dagje.
Laura’s Score
Gameplay: 6/10
Fun: 8/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 8/10
Totaal volgens reviewer: 7,0

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.