Diana duikt in de archieven en vertelt je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1997.
Oddworld: Abe’s Oddysee
Gespeeld op: PlayStation 1Release jaar: 1997Uitgever: Sony Computer Entertainment Developer: Oddworld InhabitantsAbe is een werknemer bij de RuptureFarms vleesfabriek. Hij is daar schoonmaker en we zien hem op een dag als alle andere. Totdat hij langs een vergaderzaaltje loopt en meekrijgt dat de winst van het bedrijf aan het dalen is. Er moet een nieuw vleesproduct komen en het plan is om daar het vlees van de medewerkers voor te gebruiken. Abe wilt niet eindigen als vleespasteitje en slaat op de vlucht. Je moest je een weg banen door puzzellevels heen, waarbij je neergeschoten werd als één van de bewakers je zag. Onderweg kan hij de overige medewerkers helpen ontsnappen.


Deze game heb ik helaas niet meer in huis. Ik heb ‘m wel veel gespeeld, helaas nooit uitgespeeld. Ik vond de game echt moeilijk op sommige punten. Die bewakers hadden ook echt een vettig lachje als ze jou neer hadden geschoten. Ik vond het erg leuk aan deze game dat je kon communiceren met je collega’s, althans je gaf veelal commando’s. Iedereen die deze game heeft gespeeld zal ‘Hello, Follow me’ en ‘Okay’ herkennen. Deze game vond ik destijds echt te gek. Het was lekker puzzelen en balen als je per ongeluk een collega had laten doodgaan. Als je nog een PlayStation 1 in huis hebt, moet je deze game toch minimaal een keer gaan proberen. Via Steam of de PlayStation Store is deze game ook te downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.