De PC versie van Scribblenauts Unlimited is al bijna een jaar verkrijgbaar in Europa. Ook Amerika heeft Scribblenauts Unlimited al ruime tijd beschikbaar op de PC, WiiU en de 3DS, maar Europa heeft nu ook eindelijk de WiiU en de 3DS versies.Patricia heeft een lange tijd terug de PC versie van Scribblenauts Unlimited mogen reviewen waarin zij mooi uitlegt wat er allemaal speelt in Scribblenauts Unlimited. Zo beschrijft zij de reden waarom Lilly in steen verandert en waarom Maxwell op zijn missie is om zijn zus Lilly te helpen. Benieuwd naar wat Patricia nog meer te zeggen had over de PC versie? Lees haar review hier.Laura heeft de 3DS versie van Scribblenauts Unlimited gereviewed. Net zoals de WiiU versie was deze versie uitgesteld voor een Europese release. In haar review beschrijft Laura wat je kan verwachten van de 3DS versie van de game. Benieuwd naar Laura haar volledige mening over de game? Lees haar review hier.

De WiiU versie verschilt niet veel met de 3DS en de PC versie van Scribblenauts Unlimited. De verhaallijn blijft hetzelfde en het uiteindelijke doel van Maxwell om zijn zus Lilly te helpen is ook hetzelfde. Maar wat maakt de WiiU versie dan zo uniek??Nintendo KaraktersEen aantal personages van de Mario en Legend of Zelda games zijn aanwezig in Scribblenauts Unlimited. Het is mogelijk voor jou om deze karakters te summonnen, als je bijvoorbeeld Mario en Bowser tegelijk in je game hebt zal je zien hoe deze twee hun eeuwige strijd doorzetten in de Scribblenauts omgeving. Jammer genoeg zal je ze niet kunnen gebruiken voor je puzzels.

Object EditorMet de Object Editor is het mogelijk om objecten die je in de game kunt summonnen te wijzigen. Zo is het mogelijk om de kleur te wijzigen van het object of de texture. Als jij je gelukkig voelt bij een roze draak, dan is het in de WiiU versie mogelijk om de draak daadwerkelijk roze te maken. De grote en vorm van een object is aanpasbaar, maar ook de ´script` van een object is aanpasbaar. Met script bedoelen ze dus de manier waarop jouw object reageert. Als laatste is het ook mogelijk om objecten toevoegen, zodat je een geheel eigen creatie krijgt. Niet alleen objecten wijzigen is mogelijk met de Object Editor. Het is zelfs mogelijk om gehele levels te maken met de Object Editor, als je creatief genoeg bent kan je alles namaken wat je maar wilt.

Sidekick Mode In Scribblenauts Unlimited zit geen online multiplayer waarbij mensen van overal ter wereld jou kunnen helpen. Dat is ook niet nodig, want er zit wel een offline co-op modus bij. Hierbij kunnen tot 3 anderen mensen samen met jou het spel spelen. Stel jij bent random in je eentje aan het spelen en er komt iemand die graag met je mee wilt doen. Die persoon pakt een Wii Remote en kan de controle nemen over een object die jij zojuist hebt gecreëerd. De speler die de controle over het object heeft overgenomen, beheerst dat object en kan jou zo verder helpen. En dat is dat… jammer genoeg zit er niet meer in voor de andere spelers.

ConclusieEen groot verschil is er niet met de overige versies van Scribblenauts Unlimited, en dat is ergens wel jammer want er zijn zoveel mogelijkheden met de WiiU die benut hadden kunnen worden. Er is wel een toevoeging op de 3DS versie. Aan de Sidekick mode heb je niet erg veel, maar het is natuurlijk wel altijd gezelliger om met zijn tweeën te gamen dan alleen. Zelf ben ik helemaal weg van The Legend of Zelda dus dat vond ik een leuke toevoeging van de Nintendo Karakters. De Object Editor is de reden waarvoor jij voor de WiiU versie zou moeten gaan. Je kan je fantasie helemaal los laten gaan in deze modus en waanzinnige levels bedenken. Die je vervolgens ook met de rest van de wereld kan delen.Svenja’s score:Gameplay: 7/10Fun: 7/10Levensduur: 6/10Graphics: 8/10Originaliteit: 7/10Totaal volgens reviewer: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.