Het allergrootste game-icoon is, hoe hard Sony en Microsoft ook hun best doen, nog altijd Mario. Hij pronkte zelfs op de cover van Spits gisteren en dat is een hele prestatie voor een personage dat al decennia oud is. Mario is altijd al fantastisch geweest en onze TOP 10: beste Mario-games laat zien dat hij dat op zo’n beetje alle Nintendo-consoles heeft bewezen.
10. Super Mario SunshineDe Gamecube bracht ons niet alleen een hele vette Mario Kart-game, maar ook Super Mario Sunshine. Het was tijd voor Mario om eens lekker op een welverdiende vakantie te gaan op een zonnig eiland. Maar ja, uiteraard zijn er altijd schurken die roet in het eten komen gooien en dat is hoe zelfs de vakantie van de loodgieter een game werd.


9. Super Mario Land Het is een iconische handheld: Game Boy. Heather is dol op het apparaat, want het betekent dat Mario eindelijk eens van die Peach af was. Princess Daisy is de vrouw waar het in deze game om draaide, maar uiteindelijk is het natuurlijk altijd Mario die de echte scepter zwaait. Op de Game Boy deed hij dat net zo lang tot je batterijen op waren, maar gelukkig gaat hij anno 2013 op Wii U nog steeds zo door. Nog steeds is het meestal Peach die wordt gekidnapt, maar er komen nog een aantal Mario’s in deze lijst voorbij waarin Peach juist een heldin is.

8. Mario Kart op de Nintendo Wii Deze speel ik nog steeds graag met mijn zusje, aldus Heather. Of je nu met plastic stuurtje of gewoon met remote speelt, de franchise werd op Wii U heel interessant dankzij de gyroscoopbesturing. Ook zijn er leuke personages speelbaar zoals Baby Mario, Toad of juist Bowser en zijn slechterikenbuddies. Een heel toffe game die nog steeds door veel gamers wordt gespeeld.

7. Super Mario Bros Deze game is van toen Mario nog maar net om de hoek kwam kijken. Vooral de Lost Levels-variant van dit spel wist menig gamer tot waanzin te drijven. Veel mensen kijken nu nog steeds naar die games, zuchtend over hoe games toen nog echt moeilijk waren. Dat misschien, maar ze waren ook aanzienlijk minder aantrekkelijk. Dikke pixels is waar Mario uit bestond, in plaats van de veel gedetailleerdere, kleurrijke man die we nu kennen.

6. Super Mario 64 “Deze Mario op de Nintendo 64 kon ik vroeger in de bibliotheek spelen en daar zat ik dan ook graag.” Heather weet wel waarom ze van Super Mario 64 hield en wij ook, als een game kinderen de bibliotheek in kan krijgen, dan zit het wel snor toch?

5. Mario Kart 64Op de Nintendo 64, de old school versie, een hele kleurrijke game met te gekke circuits. We hebben heel wat vrienden en vriendinnen verloren en gewonnen door deze game samen te spelen. Er gaat niets boven op het tapijt zitten voor de televisie en bijna in de beeldbuis kruipen, denkend dat dat invloed heeft op wie het eerst over die finish gaat.

4. Super Mario 3D WorldStaat deze zo hoog omdat hij net pas uit is? Misschien, maar wij vermaken ons op dit moment zo goed met deze poezelige Mario-game, dat hij een hoge notering waard is. Bovendien is Mario, beter dan ooit te voren, een familiegame. Niet alleen kun je met zijn vieren tegelijk spelen, ook kunnen jongere kids die er wat meer moeite mee hebben, gebruik maken van de white tanooki waardoor hun personage niet kan worden geraakt door schurken. Het allerleukste is natuurlijk het nieuwe poezenpak, waardoor Mario er niet alleen duizend keer schattiger uitziet, maar ook nog eens toffe dingen kan zoals tegen muren naar boven lopen en Goomba’s krabben. Miaaauw!

3. Super Mario Bros. 3De wasbeer, dat is eigenlijk wat deze Mario zo vreselijk awesome maakte. Hij kon vliegen en daarna nog even nazweven dankzij zijn pluizige pluimstaart. Handig! Plus, voor het eerst was er echt een landkaart waarop je kon zien wat je nog moest doen voordat je weer in een kasteeltje terecht zou komen. Een heerlijke game met allerlei hoekjes en gaatjes met geheime fluiten om je verder te helpen naar een volgende wereld. En, om het mogelijk te maken de game uit te spelen in vijf minuten!

2. Super Mario GalaxyEen epische Mario-game. Een van de grote redenen dat Wii zo goed is verkocht. Het was niet langer 2D platformen, zelfs niet 3D platformen, Mario werd ineens een soort avonturengame. En op avontuur ging hij, want er moest een hele galaxy worden doorkruist om Bowser het hoofd te bieden. En met nog een tweede deel, deden we dat allemaal met liefde weer opnieuw (en met Yoshi!). Deze game zag er niet alleen prachtig uit, hij had ook een prachtig verhaal. Heel erg lief. Rosalina en haar superdikke wiieeehhh-sterren <3

1. Super Mario WorldEr kan er natuurlijk maar een die ultieme Mario-game zijn, en die is natuurlijk niet zonder Yoshi. Sterker nog, het is de Mario-game waarin we kennismaakten met de dinosaurus. Lik-lik, weer een tomaatachtige vrucht naar binnen. Even later? Een UP eruit. Daar konden we wel aan wennen! En dat is natuurlijk niet het enige dat Super Mario World briljant maakte; de nieuwe thema’s in de levels, het prachtige Forrest of Illusion met haar belletjes en boze rupsen. Om nog maar te zwijgen over de sterrenwereld waarin we baby-Yoshi’s tegen het gekleurde lijf liepen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.