Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1994.
Game naam: King’s Quest VII – The Princeless BrideGespeeld op: de PCRelease jaar: 1994Uitgever: SierraDeveloper: SierraAantal verkocht: onbekendIn dit point and click adventure speel je om de beurt met koningin Valanice of Deventry en haar dochter prinses Rosella of Deventry. Valanice wil dat Rosella trouwt zoals een nette dame betaamd, maar Rosella droomt van een vrij leven. Via een duik in een fontein komen beiden in het land Eldritch terecht, maar wel in verschillende delen van dit land. Rosella komt bij een trollenvolk terecht. Ze is ook een trol geworden en uitgehuwelijkt aan de trollenkoning. Haar moeder komt in de woestijn van Eldritch terecht en moet onder andere een haas en een reuze leguaan te slim af zijn. Deze game was destijds revolutionair vanwege de scrollende decors.


Ik heb deze game nog in huis en heb deze game verschillende keren opnieuw gespeeld. Het is echt een fantastisch, grafisch mooi spel en heeft een interessante verhaallijn. Het was voor mij de eerste keer dat je met verschillende personages een verhaallijn doorspeelt en dat je twee verschillende eindes kan behalen. Ik had dat in eerste instantie niet door en het ene einde is heel leuk en vrolijk, het andere is echt heel jammer. De eerste keer had ik het jammer-einde, en dat vond ik wat teleurstellend. Toen ik ‘m later nog een keer speelde, deed ik het wel goed en had ik het happy end. Het leukste hoofdstuk vond ik hoofdstuk twee waarin Rosella in het trollenland is, wat er heel tof uitziet. Zij is geschokt te ontdekken dat ze een trol is geworden. Deze game moet je zeker gespeeld hebben, vanwege de graphics, de humor en de interessante verhaallijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.