Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1994.Game naam: Cannon Fodder 2 Gespeeld op: Amiga Release jaar: 1994Uitgever: Sensible software Developer: Virgin InteractiveAantal verkocht: onbekend

Het spel is een vervolg van het bekende eerste deel Cannon Fodder. De gameplay en het doel van het spel is weinig veranderd ten opzichte van deel 1. Het is de bedoeling dat je met je team van soldaten door slachtvelden vol met bomen, hutjes, meren en ditmaal woestijnen komt. Het word je niet makkelijk gemaakt, want er zijn natuurlijk in de levels ook verschillende vijandelijke soldaten. Je kunt ook gebruik maken van voertuigen, waaronder jeeps, tanks en helikopters. Je kunt ze ook neerhalen met granaten, om te voorkomen dat je tegenstander ze gebruikt.

Dit spel heb ik niet zoveel gespeeld als het eerste deel. In eerste instantie heb ik beide delen niet zelf gespeeld. Ik was 9 jaar toen dit spel uit kwam en dus nog jonger met deel 1. Mijn oom, die nog bij mijn oma woonde had een Amiga op zijn kamer. En als we op zondag bij mijn oma op bezoek gingen, waren ik en mijn zussen dikwijls op zijn kamer te vinden, om met hem op de Amiga te spelen. Dit spel was een van de spellen die mijn oom dan speelde en wij er braaf naast zaten te kijken hoe hij het deed. Toen ik wat ouder was en de Amiga van mijn ouders waar niks meer mee werd gedaan op mijn kamer kreeg, heb ik het spel wel gespeeld. Toen kwam ik erachter dat het toch eigenlijk best een heel lastig spel is. Moeilijkheidsgraad was nog een beetje te hoog voor mijn leeftijd, dus veel gespeeld heb ik het niet. Wat mij altijd was bijgebleven van het eerste deel is het intro liedje waarin werd gezongen “War! Never been so much fun…” met een heel vrolijk deuntje. Dit samen met mijn oom heel wat keren zitten zingen. Nu ik over dit spel schrijf lijkt het mij een zeer goed idee het spel weer eens uit de kast te halen om te kijken of het me nu ik ouder ben wat gemakkelijker af gaat, of dat het nog steeds zo ontzettend moeilijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.