Sinds april ben ik trotse eigenaar van een naaimachine met name voor mijn werk. Maar soms mag je wel eens iets leuks voor jezelf maken toch? Ik maakte een telefoontasje voor mijn iPhone 5. Een DIY die je zowel met de hand als naaimachine goed zelf kunt maken.Wat heb je nodig: – Schaaf of stofsnijder- Liniaal- 2 soorten stof- Spelden- Garen- Naald


Je begint met het meten hoeveel stof je nodig hebt om je tasje te maken. Maak hem een stukje groter als je telefoon want je hebt ruimte nodig om te naaien. Knip vervolgens je stof op maat.


Speld je stofjes op elkaar. In dit geval hoef je niet zo goed op te letten hoe je de stofjes moet naaien. Je zorgt dat je de bovenkant aan de buitenkant hebt. Als je klaar bent met vastspelden, ga je de stofjes aan elkaar naaien.

Als de stofjes vastzitten, kun je de spelden verwijderen, de stof dubbelvouwen en opnieuw vastspelden. Let op dat de het stofje wat je aan de buitenkant wilt zien als je klaar bent, je aan de binnenkant moet hebben (zie afbeelding). Aan de buitenkant zie je dus het stofje wat je aan de binnenkant wilt.

Speldt de stoffen aan elkaar en naai het aan elkaar vast. Als je klaar bent verwijder je de spelden weer. Ik heb hem met een naaimachine gemaakt, maar je kunt ook met hele fijne steekjes met de hand naaien. Let op dat je de steekjes dicht op elkaar doet om te zorgen dat je tasje niet in korte tijd uit elkaar valt.


Nadat je klaar bent met het naaien en het verwijderen van de spelden ga je het tasje draaien, zodat de goede kant aan de buitenkant komt. Als je dit gedaan hebt, vouw je het bovenste randje om voor een leuk effect. Je kunt dit randje eventueel met de hand zelf vast zetten zodat het goed blijft zitten. Ik heb mijn tasje volop in gebruik. Leuk, lief, vintage en goedkoop om te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.