Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Samantha Swift and the Hidden Roses of Athena.Samantha Swift gaat op zoek naar nieuwe archeologische voorwerpen voor het museum waar ze voor werkt. Tijdens haar zoektocht komt ze vele voorwerpen tegen die ze mee neemt. Tijdens een van haar avonturen heeft ze jouw hulp nodig, maar wanneer zij met jouw hulp een deel van het Schild van Athene vindt worden al haar avonturen anders. Het deel past perfect in het deel van het museum, en nu beide delen verenigd zijn kunnen Dr. Norwyn Butler en Adam Woodson de symbolen lezen. Het schild heeft meerdere gelijke gaten bij verschillende groepen met symbolen. De gaten hebben de vormen van rozen, en de legende verteld dat er verschillende rozen zijn die op het schild hoorden. Athene had de opdracht gegeven alle rozen te verspreiden en te verstoppen in verschillende gebieden op de wereld. Samantha heeft de taak gekregen alle rozen op te sporen en terug te brengen naar het museum. De slechte Ravena Stryker heeft haar zinnen ook gezet op de rozen en je zult Samantha moeten helpen om de waardevolle voorwerpen niet in slechte handen te laten vallen!

Dr. Norwyn Butler en Adam Woodson lezen in de symbolen dat de eerste roos in Italië verstopt is, en wel in Rome! Samantha gaat er meteen op af, om in een bouwval uit te komen. Jij moet haar helpen de juiste voorwerpen te vinden om in de geheime kamers onder de bouwval te komen. Onder in beeld is een lijst te zien met verschillende voorwerpen die je moet vinden. Deze voorwerpen zijn op de locatie waar Samantha zich bevindt te vinden. Je zult je ogen open moeten houden, want ze zijn goed verstopt! Als je niet precies weet wat je bij de naam van een voorwerp moet verwachten, kan je erop klikken. Een speciale scanner die Samantha bij zich heeft zal dan aangeven welke vorm het voorwerp heeft. Sommige namen van voorwerpen zijn in het blauw weergeven in het lijstje, wat betekend dat deze voorwerpen pas te vinden zijn met behulp van gereedschap. Net boven het lijstje is een knop te vinden die een lijst van alle gereedschappen laat zien die Samantha bij zich heeft. Sommige voorwerpen die je vind zullen bewaard blijven als gereedschap omdat je ze later nodig zult zijn. Door met het juiste gereedschap op de locatie te zoeken zal je de verborgen voorwerpen kunnen vinden. Een verborgen voorwerp kan bijvoorbeeld begraven zijn, achter een rots vast zitten of diep onder water liggen.

Op iedere locatie is een bliksemschicht te vinden. Wanneer je de bliksemschicht hebt gevonden en aanklikt zal je een extra hint krijgen. De hints zijn handig als je een voorwerp niet kan vinden of hulp nodig hebt met je volgende zoektocht. Tijdens de zoektochten zal je regelmatig puzzels op moeten lossen. De puzzels zijn vaak incompleet en je zult eerst goed rond moeten zoeken voordat je alle benodigdheden hebt. Als de puzzels eenmaal compleet zijn zal je Samantha moeten helpen ze op te lossen, want de puzzels openen deuren en soms geeft een puzzel toegang tot een verborgen voorwerp. Samantha zal tijdens jullie zoektochten verschillende voorwerpen die je vindt mee nemen voor het museum. Na ieder level kan je de voorwerpen bekijken in het museum, waar ook de schaduwen te zien zijn van voorwerpen die nog gevonden moeten worden. De vele zoektochten zullen het museum steeds meer bijzondere vondsten bezorgen. De zoektocht van Samantha neemt je mee over de hele wereld, naar Rome, de Maya’s en veel meer! Reis met Samantha mee en ontdek alle geheimen van het Schild van Athene door alle rozen te vinden. Durf jij het op te nemen tegen Ravena en in tombes, jungles en geheime gangen op zoek te gaan naar de waarheid?

Conclusie:Samantha Swift and the Hidden Roses of Athene is een zoek en vind spel waarbij je Samantha moet helpen in haar zoektocht naar verschillende rozen die in het waardevolle Schild van Athene passen. Het Schild van Athene bevat vele aanwijzingen over de locaties waar de rozen verstopt zijn, en met jouw hulp kan Samantha ze misschien vinden voordat de slechte Ravena ze vindt! Dompel je in de bijzondere wereld van de oudheid, archeologie en mysterie. Vind vele voorwerpen voor het museum en ontdek alle aanwijzingen die naar de rozen leiden. Tijdens de zoektochten zal je te maken krijgen met puzzels die opgelost moeten worden, verborgen voorwerpen die gevonden moeten worden en vele mysteries. Durf jij het aan om Samantha te helpen in haar zoektocht? Ontdek het in Samantha Swift and the Hidden Roses of Athene!Samantha Swift and the Hidden Roses of Athena is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.