Mijn eerste Gearview voor Female-Gamers is niet mis! Ik mocht de Steelseries Apex voor jullie testen en dat heb ik dit weekend dan ook uitgebreid gedaan op een LAN-party.

Het eerste wat opvalt aan de Apex is het aantal toetsen. Naast het gewone QWERTY-gedeelte zijn er zowel links, rechts als bovenaan extra toetsen te vinden. Ook is de spatietoets breder dan bij andere toetsenborden. In het begin is het even wennen en ik merkte dat ik vaak wat te ver naar links zat en constant de CAPS-toets indrukte in plaats van de A. Op de W-toets zitten kleine puntjes wat handig is als je snel terug wilt naar WASD. Gelukkig was ik na een uurtje volledig gewend aan de indeling. Iets anders wat mij super mee viel, was het gewicht van het toetsenbord. Hij is dan wel groter dan de meeste toetsenborden en bevat meer toetsen, maar de Apex is superlicht en dat is handig als je hem mee wilt nemen naar bijvoorbeeld… LAN-party’s!

Zodra je de engine voor het toetsenbord hebt gedownload via de website, kun je aan de slag gaan met het customizen van de kleuren en alle toetsen op het toetsenbord. Alles staat duidelijk uitgelegd en zowel het veranderen van de kleurcombinaties per zone als het instellen van de macrotoetsen is een eitje. In de Buttons-tab van de engine vind je een afbeelding van je toetsenbord op schaal of verkleind (dit beslis je zelf). De toetsen op de afbeelding lichten op als je eroverheen gaat met je muis en zodra je op een toets klikt, verschijnt eronder een editor waarin je de toets kunt customizen. Het toetsenbord is op te delen in vier verschillende zones die je elk kunt customizen met een eigen kleur. Ook kun je de intensiteit van de kleuren aanpassen per zone. Je hebt de keuze uit meer dan 16,8 miljoen kleuren, dus daar ben je wel even zoet mee.

Onder de tab statistics in de engine kun je nog even lekker geek-en. Je kunt de applicatie aanzetten onder het gamen of wat je ook aan het doen bent op de PC en deze zal dan bijhouden welke toetsen je indrukt en met kleuren aangeven welke je het meest gebruikt. Ook houdt de applicatie de tijd bij en zo kun je een mooie indicatie krijgen van je Actions Per Minute (APM). Anti-ghosting zorgt ervoor dat de 20 meest gebruikte toetsen op de Apex tegelijkertijd ingedrukt kunnen worden zonder registratie te verliezen.Bij het toetsenbord krijg je ook extra pootjes om eventueel de hoogte van het toetsenbord te veranderen. Ook zit er een aparte Steelseries-toets tussen de rechter alt-toets en de menutoets, dit is de shortcut naar de Steelseries-engine voor het customizen.

Kenmerken:- Lage toetsen voor korte afstanden en snelle reactietijd – Ergonomisch verhoogde F en macro toetsen- Media toetsen – 1000 Hz polling rate – 1ms reageer tijd – Anti ghosting (10 N-key rollover) – SteelSeries Engine om alles aan te sturen inclusief verlichting, macros en profielen- Zone verlichting (4 zones plus zijkanten, Multi kleuren, variatie in LED helderheid) – Macro keys op de bovenkant en zijkant (4 lagen – 20toetsen)
Je kunt de Steelseries Apex voor €99,99 op de website van Steelseries krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.