Van te voren was al aangekondigd dat Nintendo ook met hun nieuwe handheld zou komen op Firstlook. Ik ben geen fan van handhelds. De laatste interessante vind ik de GameBoy, en daar lijken we weer een beetje naar terug te gaan.
De nieuwe handheld is de Nintendo 2DS. Ja, wat je denkt is waar. Het is gewoon de 3DS, zonder 3D. Veel mensen vinden het 3D effect niet prettig of krijgen er hoofdpijn van. En Nintendo heeft daar gewoon even een oplossing voor gevonden. 3D effect eraf en de nieuwe handheld is geboren.


Ik speel New Super Mario Bros 2. Muntjes verzamelen en vijanden doodspringen, altijd leuk. De Nintendo 2DS ligt makkelijk in de hand en besturing is simpel. De graphics op dit kleine schermpje vallen me erg mee. Het ziet er eigenlijk best goed uit, het beeld is gewoon scherp. Als ik terugdenk aan mijn testrondje op de 3DS, vind ik dit inderdaad prettiger kijken. Je hebt overigens 2 schermpjes, maar bij dit spel heb ik het onderste scherm niet nodig gehad. Ook het bijbehorende pennetje (stylus) had ik niet nodig. Vanaf 12 oktober is de Nintendo 2DS verkrijgbaar. Je kunt ‘m natuurlijk wel al pre-orderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.