Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie en time management spel Northern Tale.Na een lange reis keert Ragnar terug naar zijn koninkrijk. Wanneer hij terug komt in zijn koninkrijk treft hij zijn vrouw vol verdriet aan. Terwijl Ragnar dorpen aan het plunderen was tijdens zijn reis heeft een heks zijn koninkrijk vervloekt. De heks had stormen en droogtes opgeroepen en het land en de oogst is hiermee verwoest. Ragnars dochters zijn door de heks betoverd en in dieren veranderd. Ragnar vertrekt om zijn dochters te redden en zijn koninkrijk te herstellen van deze verschikkingen. Het is aan jou om Ragnar en zijn metgezellen te helpen tijdens zijn spannende en gevaarlijke reis. Hij heeft strategieën nodig om zijn land te herstellen en luistert naar jouw adviezen.

Om Ragnar te helpen zal je hem een juiste strategie moeten voorleggen. In ieder level staat Ragnar bij het hoofdgebouw, klaar voor jouw orders. Om acties uit te voeren heeft hij genoeg voedsel nodig wat door het level heen te vinden is. Ruim de wegen op door op de voorwerpen te klikken die de weg versperren. Voor vele acties heb je benodigdheden nodig, voor kleine acties zal dit bestaan uit voedsel, maar grotere acties kunnen ook goud en bouwmaterialen kosten. De benodigdheden zijn op de wegen te vinden, op magische boomstronken of gebouwen die af en toe benodigdheden produceren. Op de weg zijn naast benodigdheden ook stenen te vinden die Ragnar en zijn metgezellen kapot kunnen slaan. Goudklompen kunnen de weg versperren en soms is er een kapotte brug die gerepareerd moet worden. Doordat alles benodigdheden kost en het tijd kost voordat sommige benodigdheden weer beschikbaar zijn zal je strategisch moeten handelen.

De heks laat het er niet zomaar bij zitten dat Ragnar probeert zijn koninkrijk en zijn dochters te redden en zet hiervoor gevaarlijke wezens in. Gelukkig weet Ragnar dat er druïdes in het bos leven die deze gevaarlijke wezens weg kunnen sturen. Om een druïde te kunnen gebruiken zal je eerst de hut van de druïde moeten bereiken, om vervolgens die te repareren met bouwmaterialen. Zodra de hut van de druïde gemaakt is kan je de druïde op pad sturen naar de wolven of betoverde vleesetende planten. De druïdes vragen hiervoor geld en voedsel en aangezien de wezens sommige paden blokkeren zorgt dit voor extra strategisch inzicht. Na verloop van tijd zullen bonussen geactiveerd worden die je kunt gebruiken. Zo kan je gebruik maken van extra snel rennen, meer benodigdheden van gebouwen of de timer bevriezen voor wat extra tijd. Is het je allemaal wat te hectisch? Dan kan je in het menu kiezen voor de ontspannen modus. Durf jij het aan om samen met Ragnar en zijn metgezellen het koninkrijk te redden van de kwaadaardige heks en de dochters van Ragnar terug te toveren tot hun menselijke gedaante?

Conclusie:In Northern Tale ga je met Ragnar op een lange spannende reis om zijn koninkrijk en zijn dochters te redden van het kwaad wat een heks heeft aangericht. Ragnar en zijn metgezellen worden tegen gehouden door geblokkeerde wegen en een tekort aan voedsel, goud en bouwmaterialen. Met jouw strategisch inzicht kan je Ragnar en zijn metgezellen door het verwoeste koninkrijk leiden en ze te beschermen tegen wolven en vleesetende planten. De tijdsdruk maakt dit spel uitdagend en de vele bonussen die je kunt activeren helpen je een handje mee in de strijd tegen het kwaad. Heb jij genoeg inzicht om Ragnar te helpen en ze het koninkrijk te laten redden? Vind Ragnar zijn dochters ooit nog terug en kan hij de kwaadaardige heks verslaan? Ontdek het in Northern Tale!Northern Tale is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.