Het is een game waar ik ontzettend lang op heb zitten wachten. Als Disney-fan liep ik helemaal warm voor al die prachtige figurines, maar het is natuurlijk altijd de vraag of de game wel zo perfect in elkaar zit.Het is nogal wat, dat hele Disney Infinity-pakket. Het voelt eerst alsof je een Ikea bouwpakket hebt binnengekregen waarvan je dan eerst moet kijken welk spijkertje precies hetzelfde is en welke verschillend, omdat het anders helemaal de mist in gaat. Gelukkig valt het met die spijkertjes wel mee, want die zitten niet in het kindvriendelijke Disney Infinity, maar ingewikkeld lijkt het in het begin wel.


Geen zorgen, ik ben hier om je te vertellen dat het allemaal eigenlijk heel simpel in elkaar zit. Wat je hebt is het volgende: de figurines (in de starterskit zijn dat Mr Incredible, Sully en Jack Sparrow), de Infinity Base (het plateau dat je met een kabeltje aan je console bevestigd), een power disc (een power-up waarmee je of een virtueel object krijgt, of een upgrade voor je personage) en tot slot de soort semi-doorzichtige steen die de speelwerelden bevat. Natuurlijk zit ook de game in het starterspakket, maar ik ga er voor het gemak vanuit dat je dat zelf ook had bedacht.Goed, spelen! Meteen lopen we tegen een heel groot nadeel aan van Disney Infinity op de Xbox 360. Hij kan namelijk niet in het Engels worden gezet, waardoor je het moet doen met Nederlandse menu’s en Nederlandse Disneypersonages. Op zich vervelend, maar geen ramp. De Nederlandse vertaling is over het algemeen namelijk best leuk. Helaas is hij wel wat korter dan de Engelse variant, wat je bijvoorbeeld merkt als je een missie wordt uitgelegd. In het Nederlands zeggen ze vrijwel letterlijk wat er onderin beeld komt te staan, terwijl er in het Engels wel een heel verhaaltje inzit met grapjes. Hierdoor raad ik aan om Disney Infinity bijvoorbeeld op PlayStation 3 te kopen, waar hij wel in het Engels kan worden gezet. Het spel begint met een tutorial, die je heel mooi aan de hand meeneemt in die wereld vol Disney-magie. Ik was vooral gecharmeerd van The Sorcerers Apprentice, oftewel Mickey uit Fantasia. Hij is nu nog niet te koop als aparte figurine, maar dat zal vast nog wel komen. Het is voor mij in ieder geval een hele geruststelling dat er dus wel klassieke personages in de game kunnen voorkomen, misschien als er een klassieker op blu-ray verschijnt?


Hoewel je zou denken dat het ingewikkeld is door alle attributen die je bij de game krijgt, is het vooral de veelheid aan verschillende spellen binnen de game die mogelijk verwarring opwekken. Er is een zogeheten Toy Box-modus, waarin je gewoon een heel speelveld hebt om in los te gaan; dingen bouwen, eigen levels maken enzovoorts. Daar heb ik zelf niet zoveel mee, dus ik ga liever de verhaallijnen spelen. Als je Sully op je Infinity base zet, dan kun je diverse missies doen binnen het Monsters University-verhaal. Je gaat echt naar de universiteit en je moet daar allemaal kleine opdrachtjes (missies) doen. Dit vind ik een hele leuke manier van gamen, omdat het heel LEGO-achtig is. Daarmee bedoel ik dus dat het actie-avonturengameplay kent en vooral een heleboel dingen om te sparen. Je pakt magiestof op waarmee je je figurine kunt uplevelen en er zijn allemaal speeldingen te vinden die je dan weer kunt gebruiken in de Toy Box. Ik ben niet zo gek van de Toy Box, maar het sparen van speelgoed voor in de Toy Box doe ik maar al te graag!


Hoewel, wat dan wel weer tegenvalt, is wanneer je deze spellen met zijn tweetjes doet. Als je allebei een Sully hebt en samen in die Monsters University –wereld duikt, dan kun je de missies samen doen. Helaas zijn ze erg op één persoon ingesteld. Zo deed ik met mijn vriend een missie in de wereld van The Incredibles met twee Mr Incredibles en daarbij moest je een training doen om nieuwe knoppen te leren en in die trainingsschool was slechts ruimte voor 1 iemand. Dat was erg spijtig.Verder kun je met zijn tweetjes wel mini-games doen, zoals een soort paintbalspelletje binnen Monsters University. Het zijn grappige dingetjes, maar in mijn ogen is de game toch vooral dat je met je personage door zijn spelwereld heengaat en diverse missies doet, want daarmee ben je heel wat uren zoet. Disney Infinity speelt ook lekker. Soms hapert hij wat, maar ik zie dit als wat opstartprobleempjes en echt last heb je er niet van. Ik ben heel erg enthousiast over dit enorme project, omdat Disney van plan is om nog veel meer playsets uit te brengen zoals ze bijvoorbeeld al hebben gedaan voor The Lone Ranger. Zeg maar dag tegen twijfelachtige filmgames, nu krijgen nieuwe releases gewoon figurines en een playset voor in Disney Infinity.


De game ziet er ontzettend goed uit, het is heel erg mooi om die prachtige, moderne figurines te zien in het echt, maar ook in de spelwereld. Disney heeft heel erg haar best gedaan om de authenticiteit en het gevoel van de films in de game te laten, maar toch met een moderne videogame op de proppen te komen en in mijn ogen is dat heel erg goed geslaagd. Het enige jammere is dus dat je hem niet heel erg goed met twee spelers kunt spelen, terwijl dat natuurlijk wel een soort van bedoeling is. Er zijn niet voor niets twee plekjes op de Infinity Base.Ik ga me de komende tijd heel erg goed vermaken met Disney Infinity. Ik heb er al mijn persoonlijke missie van gemaakt om alle figurines en alle power discs te sparen, dus dat wordt weinig kleding en make-up shoppen de komende tijd. Ik heb er zin in!Laura’s Score
Gameplay: 8/10Fun: 9/10Levensduur: 9/10Graphics: 8/10Originaliteit: 6/10Totaalscore volgens reviewer: 8,0

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.