Hoewel je op de cosplay beurs Abunai vooral anime en manga gerelateerde cosplays ziet, lopen er af en toe ook toffe game gerelateerde cosplays voorbij. Tijdens mijn dagje Abunai heb er ik meerdere op de foto gezet.

Cosplay: Happy Mask Salesman en Windmill Man uit the Legend of Zelda

Naam: Marleen en Denise
Leeftijd: 20 en 24
Waarvandaan: Limburg
Marleen en Denise zijn op het idee gekomen voor deze cosplays omdat de games ‘The Legend of Zelda: Ocarina of Time’ en ‘The Legend of Zelda: Majora’s Mask’ hun all time favourite zijn. Ze zijn ongeveer twee maanden met hun cosplay bezig geweest in totaal, wat ik persoonlijk erg knap vind gezien hoe goed afgewerkt en origineel de cosplays zijn. Uit het muziekdoosje van Denise kwam zelfs de muziek die de Windmill Man ook echt speelt en die je dus hoort in de molen van Kakariko Village (uit Ocarina of Time)!

Cosplay: Lara Croft uit Tomb Raider

Naam: Jaimy
Leeftijd: 17
Waarvandaan: Tilburg
Jaimy wilde graag Lara Croft cosplayen omdat ze erg fan is van het spel. Ze is er een paar weken mee bezig geweest. Ik vind zelf dat ze erg op Lara Croft lijkt en die (nep)pistolen maken het helemaal af.

Cosplay: Sonic the Hedgehog

Naam: Benjamin
Leeftijd: 23
Waarvandaan: Nijmegen
Terwijl ik in de dealerroom (ruimte met kraampjes) rond liep kwam ik Benjamin tegen in zijn Sonic pak. Hij had het bovenste gedeelte van zijn pak niet op zijn hoofd maar voor de foto wilde hij dit wel even doen. Ik vroeg hem hoe hij op het idee was gekomen van een Sonic cosplay en hij vertelde dat hij al een tijdje een soort mascotte cosplay wilde doen, waarbij je in een heel pak zit. En Sonic vindt hij gewoon tof. Toen hij vertelde dat hij het in een week gemaakt had, en het ook zijn eerste body suit was wat hij had gemaakt, wilde ik het eerst niet geloven maar het was toch echt zo. Heel knap!

Cosplay: Chell en GLaDOS uit Portal

Naam: Amy en Romana
Leeftijd: 16 en 21
Waarvandaan: Rosendaal en Veldhoven
Amy en Romana cosplayen beide een personage uit de game Portal. Ze hebben voor deze cosplays gekozen omdat ze heel erg fan zijn van de game. Ook zij zijn niet super lang bezig geweest met hun cosplays, een paar dagen tot een week. Hoe doen ze dat toch?

Cosplay: Connor Kenway uit Assassins Creed 3

Naam: Michiel
Leeftijd: 18
Waarvandaan: Heerhugowaard
Toen ik door een van de gangen liep zag ik Michiel, met een cosplay die niet te missen is. Hij cosplayed Connor Kenway uit Assassins Creed 3, en zijn keuze is op deze cosplay gevallen omdat hij het spel heeft gespeeld en hij het een coole cosplay vindt. Heel lang is hij er niet mee bezig geweest, want hij heeft het kostuum via internet besteld, maar het is alsnog een prachtige cosplay waar hij erg trots op mag zijn.

Cosplay: Waluigi uit de Mario franchise

Naam: Luuk
Leeftijd: 22
Waarvandaan: Almere
Op de conventie spotte ik redelijk veel Mario cosplays, waaronder Luuk in dit grappige Waluigi kostuum. Hij vertelde dat hij vorig jaar Waluigi cosplayde samen met een vriend van hem, die dan Wario cosplayde. Hoewel die vriend dit jaar niet als Wario cosplayed was, deed hij toch zijn Waluigi kostuum aan. Ook Luuk heeft niet lang aan de cosplay gewerkt, want hij heeft hem ook via internet besteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.