Het is weer vrijdag, dus de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategiespel The Golden Years – Way Out West.The Golden Years – Way Out West gaat over een klein gezin waarvan de man geld heeft geleend om een klein winkeltje te beginnen. Na een brand waarbij het huis werd verwoest, wordt de man in de gevangenis geplaatst door een rijke stinkerd waar hij geld van had geleend. Zijn vrouw en zoon hadden niets meer. Een aardige professor zag wat er aan de hand was en bood ze een treintje aan die anders gesloopt zou worden en vertelde ze over een goudader verderop. Om haar man uit de gevangenis te redden, besluit de vrouw met haar zoontje de goudader te vinden en zo genoeg geld te verdienen. Na een lange reis hopen ze dan eindelijk de juiste plek gevonden te hebben. Met het kleine beetje geld wat ze van de professor hebben gekregen huren ze wat medewerkers in en beginnen ze een klein mijndorpje.

Dit is waar je pas echt in actie komt! Het is namelijk jouw taak om de moeder en haar zoon te helpen het mijnstadje op te bouwen en later uit te breiden. In het begin van het spel wordt een korte uitleg gegeven. Boven in het scherm staan de doelen die je moet voltooien en zijn de grondstoffen te vinden die je nodig hebt voor het bouwen en hoeveel geld je hebt. Onder in beeld staat hoeveel werknemers en bewoners je hebt, je inkomen en hier komen ook de gebouwen die je kunt bouwen in je stadje. Terwijl je druk bezig bent met de bestaande gebouwen zal je je ook bezig moeten houden met grondstoffen. De grondstoffen hout en goud zal je nodig hebben om gebouwen te bouwen en te upgraden. Er zijn verschillende manieren om hout en goud te krijgen. Het kan op de weg liggen, waardoor je het op moet ruimen voor je bij sommige kavels kan komen. Als je een buurtwinkeltje bouwt in je stadje, produceert die goud omdat de bewoners daar spullen kopen en tot slot is er een zagerij die hout produceert.

Het spel begint rustig, maar hoe verder je komt richting de goudaders, hoe drukker je mijnstadje wordt. Je krijgt steeds minder grondstoffen en je moet slim bouwen om genoeg over te houden om je doelen te bereiken. Hierbij zijn de zagerijen, watertorens en goudmijnen cruciaal voor een succesvol mijnstadje. Hoe strategischer je te werk gaat, hoe sneller je een level kan oplossen. Zoek goud door het hele wilde westen en maak je bewoners en werknemers gelukkig door hun huizen te upgraden. The Golden Years – Way Out West heeft genoeg uitdaging: de levels nemen toe in moeilijkheid en je kan verschillende statussen halen per level. Het beste is het expert-niveau, waarbij je je stadje snel moet opbouwen. Dit vergt meer van je strategisch vermogen en je reactiesnelheid en maakt het spel erg uitdagend. Heb jij het in je om de vrouw en haar zoontje te helpen? Verdien jij genoeg om de arme man uit de gevangenis te halen? Ontdek het allemaal in The Golden Years – Way Out West!

Conclusie:The Golden Years – Way Out West is een strategisch spel waarbij je een mijnstadje op moet proberen te bouwen en ervoor zorgen dat er goudaders gevonden worden. Heb jij het in je om een succesvol stadje op te bouwen? The Golden Years is uitdagend en snel, maar ook erg mooi om te zien! De levels nemen in moeilijkheid toe en het leven in het wilde westen is moeilijk. Je zult genoeg grondstoffen moeten vinden of zorgen dat gebouwen ze produceren. Met de grondstoffen kan je uiteindelijk alles bouwen en upgraden, dus zorg ervoor dat je ze slim gebruikt! Kan jij het Wilde Westen aan?The Golden Years – Way Out West is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer strategie spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.