Dansen met dit weer, eigenlijk kan ik me wel iets meer verkoelends voorstellen. Maar voor jullie wil ik best dansen hoor! Dit deed ik dan ook met de nieuwe Nickelodeon Dance 2.

Zoals de titel het al zegt is deze game de tweede van zijn soort. Nu ken ik de eerste game niet, en wist ik ook niet wat me bij deze te wachten stond, maar op het moment dat je het doosje ziet vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Ik gok op een echte Must-Have voor de Xbox 360 met Kinect bezitters die kids hebben van 5 tot 6 jaar.

In de game komen al je favoriete Nickelodeon vriendjes voorbij. Zo heb je Dora, Diego, The Backyardians, Bubbleguppies en veel meer vriendjes van Nick Jr. Ik kan ze jullie helaas niet allemaal opsommen maar een aantal zien wij (mijn man en ik) soms voorbij komen. De Playlist bevat allemaal nummers uit de series. Voor mij zit er maar 1 nummer tussen wat ik ken en dat is Twinkle Twinkle Little Star. Ik had wel verwacht dat er wat nummers tussen zouden zitten die ik zou kennen maar top 40 hits hoef je niet te verwachten in de game.

De besturing van de game gaat via de Kinect. Je kunt gelukkig ook je controller gebruiken. Ik vind de besturing soms nog erg lastig, vooral als ik zie op welke leeftijd Nickelodeon gemikt heeft. Ik gok dat je zelf veel in de buurt moet blijven als je de game opzet voor de kids.

Soms zijn de moves ook wat lastig uitgelegd maar het scheelt dat je heel snel en gemakkelijk je punten kan verdienen. Dus als jij naar rechts gaat terwijl Dora naar links gaat, krijg je evengoed je punten en ben je een natuurtalent. Altijd fijn om te horen natuurlijk!

Grafisch ga ik niet teveel op details in. Het ziet er allemaal aardig uit. Maar een grafisch hoogstandje is de game absoluut niet. Veel kleurtjes wat wel weer erg leuk is, en iets waar kinderen van houden natuurlijk. Mijn 14 maanden oude dochter vond het allemaal prima, ging ernaast staan en deed vrolijk mee. De figuurtjes en kleurtjes waren wel erg fascinerend, ook de kinderliedjes. Wel jammer is dat alles Engelstalig is.Yvonne’s Score:Gameplay: 6/10Fun: 7/10Levensduur: 6/10Graphics: 6/10Originaliteit: 6/10Totaalscore volgens reviewer: 6,2

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.