Zoals de titel al aangeeft, maak in dit nieuwtje kennis met de dames van Sister Squad. Een Counter-Strike: Global Offense team bestaande uit allemaal meiden. Een groot aantal van de meiden kennen jullie misschien nog van de periode waarin Counter-Strike 1.6 gespeeld werd.
Sister Squad is een Nederlands team bestaande uit allemaal meiden. Deze spelen sinds april 2013 samen. Het team bestaat uit de volgende speelsters:De Line-up van Sister Squad ziet er als volgt uit:

  • Andrea aka PoppeT
  • Amber aka Boevje
  • Lynsey aka Tinkerbell
  • JoĆ«lle aka JoJo
  • Petra aka Kaylee
  • Halat aka Missy

Ook stelde ik Joelle aka JoJo, een van de leidsters, een aantal vragen over Sister Squad.

Hoe kwamen jullie op het idee om te starten met Sister Squad?
Ik was met de mannen van Netgamez op The Party waar ik Lex (Andrea haar vriend) tegen kwam. Hij vertelde mij dat Andrea graag weer competitief wilde spelen. Ik ben toen contact gaan zoeken met haar en vanuit daar zijn we naar dames gaan zoeken.Ik kende Lynsey van Me-ladies in 1.6 en van begin 2013, omdat ik toen een poging had gemaakt een internationaal team te joinen. Ik heb haar er daarna bij betrokken en Andrea kende Amber van haar laatste periode in 1.6 en zo waren we al met z’n vieren. We hebben al wel twee dames gehad die in het team kwamen voor een korte periode en die daarna weer ons verlieten omdat ze andere verwachtingspatronen hadden. Toen we bijna de hoop hadden opgegeven kwamen we in contact met Halat en nog geen paar uur daarna met Petra.

Hoe zijn jullie op de naam gekomen voor de clan?
Owjee, ik denk niet dat wij daar een specifieke rede voor hadden. We speelden eerste een korte periode voor Double Dutch Dragons en wij hebben toen met een groot gedeelte van de groep voor Sister Squad gekozen.

Hebben jullie al veel matches gespeeld?
We hebben nog niet veel matches gespeeld tegen andere dames teams maar we spelen bijna iedere avond matches tegen mixjes en ook clans.

Zijn jullie van plan actief mee te gaan spelen in competities speciaal voor vrouwen?
Dat is zeer zeker het plan. Wij zijn nu bezig om veel te spelen om elkaar goed te leren kennen. Wij willen proberen om naar de ESWC te kunnen, maar lukt dit niet dan hebben we volgend jaar nog een kans. Ik ben er zeker van dat een aantal van ons naar LAN’s binnen en buitenland zouden willen gaan. Maar sommige van ons zijn nog studerende en daar zijn we helaas ook nog afhankelijk van.

Als oud fanatiek Counter-Strike 1.6 speelster had ik nog een nieuwsgierige vraag aan Joelle.

Kun je Female Gaming E-Sports vergelijken met hoe het een aantal jaren geleden was? Of denk je dat het zo weer kan worden?
Ik denk dat momenteel het female faming in Counter-Strike vele mate serieuzer is als in 1.6. Veel teams spelen cups die met de regelmaat van de klok langs komen. Ook zijn er nu tijdens sommige grote LAN-parties ook aparte competities voor vrouwen die er voorheen niet waren. Buiten Counter-Strike zijn er ook female competities voor League of Legends meiden. Dus veel serieuzer dan vroeger.

En hoe reageren mannelijke gamers er tegenwoordig op?
Mannen zijn nog steeds grof ten opzichte van vrouwen. Ze vinden dat wij het spel moeten laten liggen en andere dingen moeten gaan doen. Er gaan meestal ook veel vloekwoorden aan te pas als zij een keer verliezen van ons. Maar er zijn zeker ook mannen die respect hebben voor vrouwen teams.Het doel van de meiden is Nederland weer op de kaart te zetten met E-Sports. Inmiddels hebben ze ook een eigen website. Op de website komen de laatste nieuwtjes te staan, ook zullen er streams via de website te zien zijn van cups en matches die gespeeld worden.Erg leuk om te zien hoe speelsters die vroeger Counter-Strike 1.6 speelde nu weer samen komen. Bijna alle meiden uit dit team waren voorheen actief in onder andere Me-Ladies, Amrita en DaMn-Gamers. Namen die mensen zich misschien nog herinneren.

Wij wensen de dames van Sister Squad dan ook heel veel succes en zullen jullie op de hoogte houden van hun avonturen. Je kunt Sister Squad volgen op Facebook Sister Squad. Website: http://www.sistersquad.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.